Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-05 02:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/kalla-fakta-flickor-som-kanner-sig-som-pojkar-stangs-ute-fran-pojklag/

SPORT

Kalla Fakta: Barn som inte är bekväma med sitt juridiska kön stängs ute från fotbollslag

Andra länder har ”kommit längre” än Sverige i frågan om könsidentitet och inkludering i ungdomsfotbollen, berättar TV4:s Kalla Fakta.
Andra länder har ”kommit längre” än Sverige i frågan om könsidentitet och inkludering i ungdomsfotbollen, berättar TV4:s Kalla Fakta. Foto: Thomas Karlsson

Fotbollen ska vara tillgänglig för alla.

Så skriver Svenska fotbollförbundet i sin värdegrund.

Men i måndagens avsnitt av TV4:s Kalla Fakta visas hur barn som inte är bekväma med sitt juridiska kön hamnar utanför. Och att Sverige ligger efter länder som England och Norge.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.