Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Källor: Zlatans säsong över

Zlatan grinade illa under gårdagens match.
Zlatan grinade illa under gårdagens match. Foto: Oli Scarff/AFP/TT

Under gårdagen ådrog sig Zlatan Ibrahimovic en knäskada i kvartsfinalen i Europa League mellan hans Manchester United och belgiska Anderlecht. Nu uppger källor till Sky Sports att svensken troligtvis missar resten av säsongen.

Manchester United vann matchen med 2–1 efter förlängning, men det var i slutet av ordinarie tid som Zlatan gick upp i en nickduell med en Anderlecht-spelare och landade illa med böjt knä.

Han kunde ta sig av planen för egen maskin, men kan alltså tvingas vila de resterande matcherna för sitt engelska klubblag. Vilket i så fall innebär att han missar en eventuell final i Europa League på Friends Arena den 24 maj.

I semfinalen möter United Celta Vigo med John Guidetti. Även han fick gå av planen under sitt lags returmatch mot Genk, men det ska inte vara någon större fara med honom.

Efter matchen mot Anderlecht var Manchester Uniteds tränare José Mourinho orolig för Ibrahimovic:

– Prognosen ser inte bra ut. Känslan är inte bra, jag vill vara optimistisk, men det är jag inte, sade han.

Enligt Aftonbladet, som hänvisar till Uniteds pressavdelning, kommer ett officiellt besked om den svenske forwardens status på söndag, inför Premier League-mötet med Burnley.

Sky Sports spekulerar i att gårdagens match kan ha varit Zlatans sista i Manchester United, eftersom endast tre månader återstår av kontraktet, och han ännu inte kommit överens med klubben om en förlängning.