Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 11:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/kallqvist-tillbaka-i-malet-nar-hacken-vann/

Fotboll

Källqvist tillbaka i målet när Häcken vann

Häckens målvakt Christoffer Källqvist. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Häcken slog Falkenberg med 4–1 och fortsätter skugga topplagen i allsvenskan. Daleho Irandust ledde Häckens offensiv med ett mål och en fin passning som ledde fram till 3–1. Paulinho inledde och avslutade målskyttet.

TT Text

En allsvensk profil gjorde lite oväntad comeback när Häcken tog emot Falkenberg. Målvakten Christoffer Källqvist, 36 år, var tillbaka i Häcken.

Källqvist har gjort 343 seriematcher i Häcken, varav 247 i allsvenskan, men avslutade sin spelarkarriär efter förra säsongen. Nu var Häckens ordinarie målvakt Peter Abrahamsson avstängd, medan andremålvakten Jonathan Rasheed är långtidsskadad.

Häcken ledde med 2–0 innan en halvtimme spelats. Paulinho gjorde 1–0, sedan Falkenberg gett honom gott om utrymme för att förvalta ett inlägg och skjuta.

Daleho Irandust ökade ledningen med ett skott längs marken, när han avancerat diagonalt med bollen på Falkenbergs planhalva.

– Jag tänker att målvakten ska gå på bortre, så då lägger jag den vid första, säger Daleho Irandust till C More om hur han tog hjälp av målstolparna i sin planering.

Men bara några minuter senare reducerade Kirill Pogrebnjak för Falkenberg, med nick på ett inlägg från den tidigare Häckenspelaren John Chibuike. Där var Häckens försvar för passivt.

Gästerna var ofta bra på att anfalla snabbt, när man väl erövrat bollen, och ställa till problem för Häckens försvar.

I hemmalagets anfall hade Gustaf Nilsson ingen stor kväll mot sina tidigare klubbkamrater i Falkenberg. Efter en timmes spel bytte Häckentränaren Andreas Alm ut Nilsson mot Kwame Kizito.

I 85:e minuten kom 3–1. Irandust slog en fin djupledsboll till Kwame Kizito. Falkenbergs målvakt Hampus Nilsson hann rusa ut och stoppa bollen, men inte bättre än att Kizito elegant kunde snappa upp den och lyfta in ett skott i tomt mål.

Paulinho gjorde 4–1 på tilläggstid.

Läs mer: Norrköping med i allsvenska toppstriden