Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-23 21:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/kennedy-kanske-far-ni-se-mig-i-bajenklacken-i-ar/

Fotboll

Kennedy: ”Kanske får ni se mig i Bajenklacken i år”

Kennedy Bakircioglü var på plats och stal uppmärksamheten när Hammarby genomförde årets första fotbollsträning.
Bild 1 av 3 Kennedy Bakircioglü var på plats och stal uppmärksamheten när Hammarby genomförde årets första fotbollsträning.
Foto: Anette Nantell
Imad Khalili och Oscar Krusnell på Hammarbys första fotbollsträning.
Bild 2 av 3 Imad Khalili och Oscar Krusnell på Hammarbys första fotbollsträning.
Foto: Anette Nantell
Nyförvärvet Darijan Bojanic med Oscar Krusnell under en övning.
Bild 3 av 3 Nyförvärvet Darijan Bojanic med Oscar Krusnell under en övning.
Foto: Anette Nantell

Han älskas av fansen och kan tänka sig stå i Bajenklacken.

– Om jag inte är med min familj så kanske ni får se mig där någon gång, säger Kennedy Bakircioglü.

Lars Grimlund
Rätta artikel

Det var första fotbollsträningen för nya spelare som Darijan Bojanic, Dennis Widgren och Tim Söderström.

Men det var Kennedy Bakircioglü som hamnade i fokus när Hammarby inledde träningen i fotbollstältet på Nacka IP.

– Nu känns det som att jag gjort mitt och jag är jätteglad att se grabbarna, jag har saknat dem och det är roligt att surra lite.

Det blev rena rama kramkalaset när spelarna fick se att Bajenikonen var på plats i det kalla tältet för att se fystränaren Jimmy Lidberg dra i gång träningen.

Hammarby drog i gång fotbollssäsongen 2019 med träning i ett tält på Nacka IP.
Hammarby drog i gång fotbollssäsongen 2019 med träning i ett tält på Nacka IP. Foto: Anette Nantell

– Det känns kul att vara tillbaka fast man inte är redo för träning, nu är det mer att man står vid sidan av och tittar till att de sköter sig, säger Kennedy med ett skratt. Jag kom hit för jag har inte träffat grabbarna sedan i början av december. Jag vill säga hej, så de vet att jag finns. Det är alltid roligt med lite glädje och skratt.

Han kommer knappast hänga på varje träning.

– Vi får se när jag kommer nästa gång, säger Kennedy. 

– Jag har annat att göra.

Att Hammarby har en plats i Kennedys hjärta är givet och han kommer se så många hemmamatcher som möjligt.

– Jag kommer finnas på läktaren på nya Söderstadion. Hammarby är klubben i mitt hjärta och det är klart att jag följer vad som händer. 

Att han varit fansens gunstling är ingen hemlighet. Nu är Kennedy Bakircioglü beredd att betala tillbaka. Och han kan tänka sig att stå i klacken om tillfälle ges.

– Jag kommer ha med mig min familj och mina barn på matcherna så jag kan inte stå i klacken men kanske får man se mig där någon gång. Fansen har betytt väldigt mycket för mig och jag har betytt mycket för dem också.

Den famösa avslutningen på karriären, frisparksmålet mot IFK Göteborg och ölen som han av bara farten fångade upp och till och med hann smaka på, är något varken Kennedy eller fansen glömmer.

– Jag fick ge något tillbaka och det var ett fint avslut på karriären, just nu kan jag prata om det hur länge som helst. Jag är nöjd med att det ändå blev en så fin avslutning, det där var något speciellt. Det är klart att jag kan vara med där ute nu, säger Kennedy när han ser spelarna träna i det stora tältet på Nacka IP. Det är lite annorlunda att stå vid sidan. 

Kennedy tittar på träningen och pekar ut ett par spelare som han hoppas får sina genombrott den här säsongen.

Kennedy Bakircioglü hoppas att Leo Bengtsson (nummer 16) får sitt stora genombrott i år. Här med Simon Sandberg, Dusan Jajic och Marcus Degerlund.
Kennedy Bakircioglü hoppas att Leo Bengtsson (nummer 16) får sitt stora genombrott i år. Här med Simon Sandberg, Dusan Jajic och Marcus Degerlund. Foto: Anette Nantell

– Jag har sett jättefina tendenser i Leo Bengtsson, den killen har något fantastiskt. När kommer Leo Bengtsson explodera? Jag hoppas och tror att det blir så i år. Dusan Jajic spelade i Frej förra säsongen och gjorde fantastiska prestationer. Sander Svendsen hade det lite tuffare men han är en otroligt bra spelare, jag hoppas vi får se den Sander som man såg i slutet av säsongen 2017 då han gjorde åtta mål och var jättehet. Vladimir Rodic kom in sent i gänget men jag hoppas han blommar och gör det riktigt bra.

Efter närmare 20 år på elitnivå kunde Kennedy i december lägga både tränings- och kostschema åt sidan.

– Jag har alltid varit van vid att tänka på vad jag käkar och dessutom löpa i två veckors tid innan vi börjar träna tillsammans, sådant fanns ju inte med i tankarna nu, det var lite konstigt faktiskt. Men vi skulle ha barn så jag hann inte tänka så mycket på det, i efterhand så känns det lite konstigt att man inte förberett sig utan kört lite soft med det mesta. Det är ganska skönt, jag mådde bra av det, jag kunde vila lite och vara lite slarvig, det kan vara bra ibland det också.

I december fick Kennedy och Caroline parets tredje barn och Angelina och Leo fick en lillebror.

– Vi gick över tiden med tio dagar så det var ganska mycket fokus på det nya barnet, han kom lite lagom till jul. Nu har man tre barn, det är helt galet, säger Kennedy. Min dotter och son är jätteglada att han kom och de vill vara med och hjälpa till.