Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-14 18:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/kenny-pavey-tacksam-efter-sista-matchen-nu-ska-jag-ta-en-kall-ol/

Fotboll

Kenny Pavey tacksam efter sista matchen: Nu ska jag ta en kall öl

Kenny Pavey och AIK:s Nabil Bahoui under lördagens match i svenska cupen. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

När Kenny Pavey byttes ut i mitten av andra halvlek var det sista gången han lämnade en fotbollsplan som spelare. 

Engelsmannen fick ta emot applåder från både AIK:s och Enskedes fans och efter matchen var Pavey stolt och tacksam för inramningen på Friends arena. 

– Det värmer i hjärtat, säger 40-åringen. 

Under lördagen gjorde Kenney Pavey sin sista match som fotbollsspelare. Engelsmannen har spelat i en rad svenska klubbar där han främst är känd från sin tid i AIK, som han dels tillhörde mellan 2006 och 2012, dels mellan 2014 och 2016. 

Men hans sista match blev inte i AIK-dress. Den senaste säsongen har 40-åringen tillhört division 2-laget Enskede som under lördagen mötte just AIK i svenska cupens andra omgång. 

Det blev storförlust för Paveys Enskede. Segersiffrorna för AIK skrevs till 7-0 men efter matchen var Pavey ändå stolt och glad över lagets insats och sin egen karriär. 

– Nu ska jag ta en kall, trevlig öl, säger Pavey som byttes ut i mitten av andra halvlek och då fick ta emot jubel från både AIK:s och Enskedes fans. 

– Jag ville inte ta för lång tid på mig så att spelarna fick vänta för länge. Efter matchen var både AIK:s och Enskedes fans väldigt schysta. Det värmer i hjärtat och som jag har sagt tidigare har jag varit i den här klubben (AIK) många år och gjort allt man kunnat. Jag är stolt över vad jag åstadkom i AIK. 

Att båda lagens supportrar stöttade Pavey  under lördagens match är något han upplevt tidigare i karriären.

– Jag brukar få bra kontakt med fansen oavsett var jag spelar. Jag spelar för fansen och för klubbmärket, säger han. 

Under året har Pavey både spelat fotboll i Enskedes A-lag och varit tränare i klubbens ungdomsverksamhet. Och att fortsätta tränarkarriären är något engelsmannen ser fram emot.

– Ja, självklart. Jag har spelat fotboll i många år och har lärt mig mycket under året som tränare. Jag är glad och ser fram emot att fortsätta med det, säger han. 

Läs mer: AIK klart för gruppspel i svenska cupen – Elyounoussi hattrickskytt mot Enskede