Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Kerim Mrabti korsbandsskadad

Foto: Marcus Ericsson/TT

På tisdag kommer Djurgårdens 21-årige mittfältare Kerim Mrabti magnetröntgas på Sophiahemmet i Stockholm. Klubbens läkare Magnus Forssblad vill se om det är mer än korsbandet som är skadat efter landskampen mot Estland.

– Det kan vara en menisk- och ledbandsskada också, men det brukar inte komplicera det hela, menar Forssblad som är en av landets mest respekterade ortopeder.

Ett par timmar efter 1–1-matchen mot Estland hade Forssblad ett längre samtal med landslagsläkaren och kollegan Anders Valentin.

– Allt tyder på att korsbandet är av och att vi behöver sätta dit ett nytt, menar Forssblad.

Mrabti kommer inte att opereras förrän svullnaden gått ned, det kan ta mellan två till sex veckor.

– Sedan är det sex månaders rehab, minst, konstaterar Forssblad.

Det här var en säsong som Kerim Mrabti hade stora förväntningar på. Det var inte bara spel i Djurgården och U21-landslaget som lockade, han hoppades även bli uttagen till OS i Rio i augusti och drömmen var givetvis att få spela EM i Frankrike redan i juni.

– Det är klart att det är tungt för Kerim, konstaterar Djurgården tränare Pelle Olsson som var på tränarkonferens i Abu Dhabi i samband med landskampen mot Estland. Olsson hann prata med Mrabti direkt efter matchen.

– Han var rätt samlad måste jag säga men när han vaknade upp på torsdagsmorgonen kom det nog en olustig känsla över honom, så var det för mig i alla fall.

När Pelle Olsson vid lunchtid kom tillbaka till Sverige åkte han direkt till Kaknäs för att vara med på Djurgårdens andra träning för dagen. Efter det satte han sig ned med sportchefen Bosse Andersson för att diskutera hur man ska ersätta Mrabti.

–Vi har ju även Haris Radetinac skadad. Innebär att vi för tillfället har ont om yttermittfältare. Radetinac och Mrabti behöver ersättas i det här skedet.

– Men vi behöver noggrant tänka igenom vilken lösning vi ska välja, eftersom vi förhoppningsvis får tillbaka två väldigt duktiga spelare (under säsongen), när båda är spelklara igen.

Fakta. Kerim Mrabti

Ålder: 21 år.

Klubb: Djurgården.

Tidigare klubbar: Enköping, Sirius.

Position: Mittfältare.

Landskamper/mål: A: 1/0. U21: 11/4.