Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 05:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/kevin-walker-jag-hoppas-pa-100-matcher-till-i-djurgarden/

Fotboll

Kevin Walker: ”Jag hoppas på 100 matcher till i Djurgården”

Djurgårdens Kevin Walker. Foto: Henrik Isaksson/TT

På senaste tid har Djurgårdens segrar i allsvenskan uteblivit och nu vill blåränderna vända trenden. Detta genom en vinst mot lokalkonkurrenterna AIK i söndagens derby på Tele2. 

– Vi ska se till att kriga för publiken och de kommer att kriga för oss, säger Djurgårdens Kevin Walker.

Rätta artikel

Det blir tunnelbana och buss ut till Kaknäs, därefter en lagom promenad bort till Djurgårdens träningsanläggning, idylliskt lagd mitt i naturen. Under torsdagens träning bjuds det på skratt blandat med allvar och ögonen spänner sig i Kevin Walker som ser pigg ut. 

Men i slutskedet av träningspasset åker han på en smäll och får sitt knä lindat. Lite lätt haltande och grimaserande möter han upp mig men konstaterar samtidigt att derbyt mot AIK inte bör vara i fara. 

Vi slår oss ner längs väggen vid en av träningsanläggningarnas byggnader för att komma undan de kalla vårvindarna.

Djurgården förlorade det senaste derbyt mot Hammarby med 2–1, därefter åkte laget ner till Helsingborg och återvände med en poäng.

– Vi är revanschsugna efter prestationen i andra halvlek mot Helsingborg. Efter 55 minuter har vi en period där det inte ser ut som vi vill. Det har vi försökt analysera och jobbat på, nu går vi in i derbyt med bra form, säger Kevin Walker. 

Mittbacken Erik Berg missar matchen på grund av avstängning. De regerande mästarna AIK har inte fått den start laget önskat sig men de vann senast mot AFC Eskilstuna med 2–1 och ligger en poäng efter Djurgården.

– Vi måste tillbaka till det vinnande spåret såklart och det har varit lite grus i maskineriet för AIK. Det är en tajt serie och vi ligger bara två poäng från toppen (inför åttonde omgången). Vi har en sjukt hög högstanivå men vi måste höja lägstanivån lite grann och hjälpa varandra där ute.

– Vi har haft en bra variation på hur vi skapar målchanser och det gör oss oförutsägbara. AIK har väl gjort lite mindre mål nu än vid den här tidpunkten i fjol. Vi kan absolut såra dem på många sätt men vi får se hur matchen ser ut. 

Detta är långt ifrån 29-åringens första Stockholmsderby eller möte med AIK. Han säger att det inte är samma nervositet som för några år sedan. 

– Nu känns det mer som att man förbereder sig som man brukar göra inför varje match. Men det är klart att det är en speciell fajt för oss och tre poäng står på spel. Vi ska nå vår högsta nivå så länge som möjligt i matchen och då kan vi slå alla lag, säger Walker.

Det förväntas bli fullsatt på Tele2 under söndagseftermiddagen, något Walker ser fram emot. 

– Jag hoppas att så många som möjligt kommer dit för det blir speciella tillställningar. Det klart att man får vind i seglen av att vinna så här stora matcher. Det är få förunnat och ett stort privilegium att representera en storklubb som Djurgården och att få det stödet vi har.

Kevin Walker har under inledningen av allsvenskan varvat spel i startelvan med inhopp. 

– Jag började året väldigt bra och sedan har jag hållit mig på en helt okej nivå och fått spela på lite olika positioner vilket jag inte har några problem med. Man gör det laget behöver. Det finns mycket att bygga vidare på, jag gjorde väl lite fler poäng under början av året då jag spelade kontinuerligt och kan jag hitta tillbaka till det ser det riktigt bra ut.

Astrit Ajdarević har värvats från AEK Aten, vilket har höjt konkurrenssituationen på mittfältet. 

– Det är väl som det ska vara i ett lag som Djurgården, vi behöver alla bra spelare vi kan få. Vi har haft lite oflyt med skador och det har väl gjort att vi inte kunnat hålla uppe den konkurrensen på samma sätt. Då gäller det att truppen är redo och många har tagit chansen när de har fått den.

Walker värvades till Djurgården inför säsongen 2015 och firade nyligen jubileum med 100 matcher i allsvenskan för klubben. 

– Det är en väldigt öppen förening som inkluderar alla som vill vara med. Klubben passar bra in på hur jag är som person och spelare. De står för rätt värdegrunder med respekt för motståndare och hårt arbete. Det är en väldigt vacker förening att tillhöra.

I april lade Djurgården ut ett instagram-inlägg där Kevin Walker hyllades för den trotjänare han har kommit att bli och responsen från fansen lät inte vänta på sig.

– Det är helt ömsesidigt och det betyder väldigt mycket. Jag har gett mycket och fått väldigt mycket tillbaka under åren, man blickar fram emot nya härliga utmaningar. Förhoppningsvis blir det 100 matcher till, det är en stor spelaromsättning i allsvenskan och att ha lyckats spela så många matcher för ett lag som Djurgården är en härlig känsla ändå. Det är väldigt fint att få den responsen från människor runt omkring.