Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-17 23:32 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/kiese-thelin-minuter-fran-att-bli-matchhjalte/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Kiese Thelin minuter från att bli matchhjälte

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Han var bara några minuter från att bli matchhjälte, men Isaac Kiese Thelin visade ändå att han är den naturliga ersättaren för Ola Toivonen.

– Jag stärkte mina aktier, säger 26-åringen som gjorde ett mål och en assist i förlustmatchen mot Turkiet.

Ola Toivonen har tackat för sig i landslaget och flyttat till Australien. Förbundskapten Janne Andersson gav Isaac Kiese Thelin chansen att visa att han vill ta platsen bredvid Marcus Berg i anfallet.

Och 26-åringen visade att han vill ha den. Från första minut låg han på och när det spelades höga bollar var han där och vann nickduellerna och skarvade vidare bollen till Macus Berg.

I den 35:e minuten kom också målet.

– Jag såg att Ludde (Ludwig Augustinsson) skulle få bollen, så jag försökte få en bra position vid första stolpen och han får den bra till mig och jag gör en bra nick och det blir retur och jag slår in den, berättar Isaac Kiese Thelin om målet som bara var hans tredje i landslaget.

Fyra minuter in på andra halvlek skarvade han bollen snyggt till Viktor Claesson som drog till och plötsligt ledde Sverige med 2-0.

Ändå tappade man matchen.

– De gör ett psykologiskt bra mål direkt efter att vi gjort 2-0 och sedan så gör de mål på en kontring när bollen studsar fram och tillbaka i straffområdet och fram till dem. Sista målet också, de har turen på sin sida i dag, säger Kiese Thelin.

Vad säger du om din egen insats, stärkte du dina aktier att få spela från start i anfallet?

– Jag gör en bra match i dag, mål och assist och är bra i spelet också. Jag vet att jag måste ta chansen och det är alltid kul att göra mål, men när vi torskar spelar det inte så stor roll.

– Jag är nöd med min egen insats. Jag vinner mycket dueller och jag känner mig stark och har några bra skarvar, säger Isaac Kiese Thelin som också tycker han borde fått en straff med sig.

– För mig personligen är det straff. Jag ser att bollen kommer på handen när han glider och i vissa matcher så blir det straff och i vissa inte.

Nu var han bara ett par minuter från hjälterollen. Turkiet vände 1–2 till 3–2  på bara några minuter i slutet av matchen.

– Vi leder matchen så länge och ändå förlorar, så det är jättejobbigt, säger Isaac Kiese Thelin.

Läs mer: Johan Esk: Utan ”Granen” föll Sverige samman totalt 

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.