Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 17:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/klart-att-hedvig-lindahl-lamnar-chelsea/

Fotboll

Klart att Hedvig Lindahl lämnar Chelsea

Hedvig Lindahl har blivit utkonkurrerad i Chelsea men är fortsatta nummer ett i landslaget. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Den svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl lämnar Chelsea efter fem år. Det bekräftar hon för SVT Sport.

Rätta artikel

”Klart att jag lämnar. Inget annat nytt att rapportera”, skriver Lindahl i ett mejl till sajten.

36-åringen har tidigare berättat om sin tuffa situation i Chelsea, där hon fått sparsamt med speltid, och om hur hon inte erbjudits något nytt kontrakt av den engelska storklubben.

– Man vill alltid känna att man spelar en viktig roll, och att fasas ut sakta känns tufft, det ska jag vara ärlig och säga, sa den svenska målvakten i samband med landslagssamlingen i början av april.

Lindahl satt på bänken hela matchen när Chelsea spelade 1–1 i Champions League-semifinalreturen mot Lyon på söndagen och åkte ut.

”Det var min sista hemmamatch och jag vill tacka er alla för alla minnen vi delat tillsammans på först Wheatsheaf och sedan Kingsmeadow, det blev till och med Wembley vid något tillfälle”, skriver Lindahl på Instagram.

Även om Hedvig Lindahl blivit utkonkurrerad i Chelsea har hon fortsatt förtroende hos förbundskapten Peter Gerhardsson, i landslaget är hon nummer ett.

Läs mer: Tårögd Lindahl: ”Att fasas ut sakta känns tufft”