Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-21 07:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/klassisk-klubb-kastas-ur-ligan-de-har-slitit-hjartat-ur-bury/

Fotboll

Klassisk klubb kastas ur ligan: ”De har slitit hjärtat ur Bury”

Bury-supporter utanför klubben. Foto: Reuters

Klassiska Bury har kastats ur den engelska proffsfotbollen.

Den engelska förbundskaptenen Phil Neville, som har starka band till klubben, sörjer beskedet.

– De har slitit hjärtat ur staden, säger Neville till BBC.

TT Text

Den gamla textilstaden Bury ligger drygt en mil utanför Manchester, och även om de lokala fotbollsframgångarna knappast kan mätas med den angränsande storstadens röda och blåa lag – United och City – har Bury Football Club varit en överlevare i den engelska toppfotbollen. Det var 125 år av spel i de fyra högsta ligorna, Englands proffsligor, som tog slut i tisdags.

Efter en längre tid av uselt skött klubbekonomi tog EFL (English Football League) i med hårdhandskarna och kastade ut Bury. En av de som sörjer är Phil Neville, tidigare spelare i bland annat Manchester United.

– Jag är förkrossad. Det är en skam. Efter 125 år har Bury ingen fotbollsklubb längre. Det är svårt att ta in, jag kan knappt tänka mig hur min mamma mår, säger Neville, numera förbundskapten för damlandslaget, till BBC.

Hans mor Jill arbetade i 31 år som klubbens sekreterare. Hans bortgångne far, Neville i förnamn, arbetade också för klubben.

– Nu är det upp till folket i Bury, inklusive mig, att ge den här staden som har levt så mycket på sin fotbollsklubb lite hjärta igen, säger Phil Neville.

Läs mer: Bolton Wanderers räddat från konkurs