Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 17:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/lakaren-om-danielsson-han-var-lite-desorienterad/

Fotboll

Danielsson efter skadan ”Det kommer fler derbyn”

Krocken med egna målvakten Tommy Vaiho ledde till att Djurgårdens Marcus Danielsson fick hjärnskakning. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Djurgårdens lagkapten Marcus Danielsson missar söndagens derby mot Hammarby och måste nu gå igenom den så kallade hjärntrappan innan han får spela boll igen.

– Det kommer fler derbyn, hälsar Danielsson till DN via sms.

Rätta artikel

Det var en otäck krock Marcus Danielsson råkade ut för när han smällde ihop med egna målvakten Tommi Vaiho i 1–1-matchen mot IFK Norrköping.

Danielsson föll handlöst och slog huvudet i marken.

Djurgårdens läkare Bengt Sparrelid fanns på plats på Tele2 arena och kunde ta hand om Danielsson.

– Jag var inte själv ute på plan men jag fick höra att han var lite desorienterad inledningsvis men efter en stund klarnade han upp, berättar Sparrelid.

Smällen mot huvudet var så kraftig och Danielsson så omtumlad att han tvingades att åka till sjukhus för att bli ordentligt undersökt.

– Med tanke på den inledande symptombilden tyckte vi att det var bäst att han åkte till sjukhuset. Men han fick sedan åka hem, berättar Sparrelid.

Hjärntrappan, som inleds med vila och sedan trappas upp, är en period på minimum sex dagar.

– Sedan beror det på utfallet om han behöver längre tid. 

Det är bara två dagar till derbyt mot Hammarby. Om tio dagar möter Djurgården Helsingborg på bortaplan, går allt enligt planerna kan Marcus Danielsson finnas med i truppen till Skåne.