Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Landslaget oförstående till rapport om spänningar

Assisterande tränare Peter Wettergren och förbundskapten Janne Andersson.
Assisterande tränare Peter Wettergren och förbundskapten Janne Andersson. Foto: Maja Suslin/TT

Enligt tyska Bild finns det spänningar mellan Janne Andersson och Emil Forsberg. 

Men skriverierna är ingenting som stör, om man frågar landslaget.

– Vad ska jag säga, jag noterade och ryckte på axlarna och bryr mig inte ett dugg, säger Sebastian Larsson.

Emil Forsberg kom till landslagssamlingen i måndags och åkte hem nästan direkt igen, på grund av en sliten ljumske. Men tyska Bild menar att även ”den spända relationen” till förbundskaptenen spelar in.

– Ni får ursäkta alltså, men hur man kan plocka upp sådana grejor och skriva om det – det finns ju ingen sanning i det. Emil var här, han ringde mig och sade att han kände av ljumsken, han var här och undersökte, han och Janne pratade jättelänge och sedan sade vi hejdå och sedan får man läsa det här. Jag blir jätteförvånad att man skriver något sådant över huvud taget. För det finns ingen sanning i det här, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren när han och några spelare träffar pressen i Stockholm.

Efter att svenska medier rapporterat saken vidare ringde Janne Andersson till Forsberg, bekräftar Wettergren.

– Ja, de har haft kontakt. Vad de har pratat om får du fråga dem om, men det fanns ingenting över huvud taget. Det kan jag dementera.

Isaac Kiese Thelin är utlånad till tyska Bayer Leverkusen den här säsongen, men har ännu inte någon erfarenhet av den tyska pressen. 

– Nej, jag har inte lärt mig tyska på den här korta tiden, säger han och skrattar. 

– När jag kom hit när vi samlades var de däruppe och snackade precis som vanligt, så jag tror inte det är något konstigt där.

Jag vet vad som är sanning och vad jag har att förhålla mig till. Sedan får folk skriva eller tycka vad de vill.

Enligt Wettergren stör inte saker som skrivs i pressen.

– Nej, ska jag vara helt ärlig så bryr jag mig inte över huvud taget. Jag vet vad som är sanning och vad jag har att förhålla mig till. Sedan får folk skriva eller tycka vad de vill, det är den branschen vi har att förhålla oss till. 

Onsdagens träningsmatch mot Österrike blev en 0–2-förlust, med ett reservbetonat blågult landslag. Wettergren håller fast vid att det är rätt modell att ställa upp ett helt annat lag i träningsmatcherna.

– Vi har valt att göra såhär för att vi vill matcha in dem. De här hade inte spelat jättemånga matcher tillsammans. Om vi inte låter dem göra det i de här matcherna, när ska de då göra det? Sedan kan folk tycka vad de vill om det, vi är helt säkra på att vi har gjort rätt i alla matcher. Sedan bara för att man förlorar så ska man inte lägga sig ner och gråta för det. 

Fick ni några svar inför Turkietmatchen på måndag?

– Ja, det fick vi.

Till exempel?

– Det håller vi för oss själva. Det är inget jag går ut med i media.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.