Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 17:13 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/ldb-malmo-blir-fc-rosengard/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

LDB Malmö blir FC Rosengård

En sammanslagning mellan fotbollsklubbarna LDB Malmö i damallsvenskan och FC Rosengård i herrarnas division 2 närmar sig. Och till nästa säsong kommer den nya klubben förmodligen att ta det senare namnet.

– Vi vill ha en egen identitet och veta var vi kommer ifrån. Att rent praktiskt jobba med namnet Malmö och en egen identitet var svårt. Därför tror jag att FC Rosengård är bästa namnet, säger Niclas Carlnén, klubbdirektör för de samgående klubbarna, till sydsvenskan.se.

Att Zlatan Ibrahimovic är uppvuxen i stadsdelen Rosengård skadar inte direkt varumärket, säger han.

– Kännedomen finns ju där. Det finns naturligtvis både positiva och negativa laddningar i namnet. Vi ska jobba med att ta fram allt det positiva, säger Carlnén.

Förhoppningen är färdigställa ett slutligt beslut om sammanslagning och namn vid extrainsatta årsmöten i december.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.