Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Lewicki fick en dotter – tillbaka på söndag

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Besviken över förlusten – men nöjd med flera av de svar han fick inför sommarens EM. På en presskonferens på långfredagen summerade Erik Hamrén 1-2-matchen borta mot Turkiet. Förbundskaptenen kunde även meddela att Oscar Lewicki blivit pappa till en dotter, men mittfältaren återvänder till landslagssamlingen på söndag.

Sverige förlorade träningsmatchen borta mot Turkiet med 1–2 på skärtorsdagskvällen.

När förbundskapten Erik Hamrén mötte pressen i Stockholm på fredagen, sedan landslaget flugit hem från Antalya i natt, kunde han på nytt konstatera att han aldrig är nöjd med en förlust.

– Men ibland kan man göra en bra prestation fast det blev ett dåligt resultat, sade Hamrén.

I den näst sista träningsmatchen innan EM-truppen tas ut 11 maj hade Zlatan Ibrahimovic fått ledigt. Men Hamrén testade en rad nya spelare och var nöjd med hur oprövade Victor Lindelöf Nilsson och Ludwig Augustinsson agerade i backlinjen.

– Jag fick många positiva svar i går, sade Hamrén och tillade om de unga försvararna:

– Jag tycker att de gör det bra. Vi kunde ha gjort det lite bättre vid Turkiets 1–0-mål och även vid deras frisparksmål. Positionerna vid 1–0-målet är inte bra i backlinjen. Men som helhet, med en backlinje med två debutanter, gör vi det riktigt bra.

Framåt fick fjolårets allsvenska skyttekung, Emir Kujovic, chansen med ett inhopp – och spelade fram till Andreas Granqvists blågula mål.

– Jag tar med mig mycket till Tjeckienmatchen (på tisdag), men också till sommarens EM, sade Hamrén.

– De som debuterade i går visade att de vill ta chansen. De vill vara med och konkurrera om en plats i truppen och även i startelvan.

När Sverige möter Tjeckien på Friends arena på tisdag är Ibrahimovic tillbaka. Även Oscar Lewicki, som hastigt lämnade Turkiet för att bli pappa på nytt på skärtorsdagen, kommer tillbaka när spelarna efter lite påskledigt samlas igen på söndag.

– Oscar fick en dotter i går, och hann hem. Det glädjer mig, sade Hamrén.

Däremot är mittbacken Erik Johansson fortfarande ett frågetecken inför tisdagens träningsmatch. Johansson blev sjuk under skärtorsdagen.

– Han är inte magsjuk, men han hade feber när vi flög hem. Han var inte pigg i går.