Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Linköpings landslagsmålvakt Hilda Carlén gravid

Hilda Carlén.
Hilda Carlén. Foto: Thomas Johansson/TT

Linköpings landslagsmålvakt Hilda Carlén är gravid. 

Redan nästa torsdag spelar hon sin sista match för säsongen, borta mot Hammarby.

– Ibland tar livet vändningar som man verkligen inte är beredd på, säger 26-åringen i ett pressmeddelande. 

– Jag är så klart otroligt glad att jag och min pojkvän väntar barn, hur oplanerat det än må vara, fortsätter Carlén. 

– Samtidigt känner jag en stor klump i magen av att lämna laget när jag precis kommit hit.

Det var inför årets säsong som Hilda Carlén bytte Piteå mot mästarlaget Linköping. Guldmålvakten Cajsa Andersson gick samtidigt motsatt väg.

Linköping har haft en tuff och turbulent vår, sparkade tränaren Marcus Walfridson efter bara tre omgångar och förlorade i helgen finalen i Svenska cupen mot Rosengård.

Nu står en ny målvakt överst på tillfällige tränaren Henrik Jensens önskelista. Men transferfönstret öppnar inte förrän i juli. 

I nuläget är 21-åriga Matilda Haglund tabelltreans enda målvakt bakom Carlén. Haglund har endast spelat två allsvenska matcher, båda i fjol, men har Jensens förtroende. 

– Matilda har utvecklats jättebra de senaste säsongerna och är redo för att ta steget upp i damallsvenskan, så vi är positiva där, säger tränaren.

– Men det är klart att vi ska hitta en ny andramålvakt också. 

Hilda Carléns besked gör även att förbundskapten Peter Gerhardsson får tänka nytt inför Sveriges VM-kvalmöten hemma mot Kroatien och borta mot Ukraina i början av juni. Kvaltruppen är ännu inte uttagen, men Linköpingsmålvakten har de senaste åren varit given i landslaget bakom Chelseas Hedvig Lindahl.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.