Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-21 11:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/liverpool-spelar-med-tva-olika-lag-pa-tva-dagar/

Fotboll

Liverpool spelar med två olika lag – på två dagar

Managern Jürgen Klopp kommer att ta ut två olika Liverpool-lag inom loppet av 24 timmar i december. Foto: Mark Cosgrove/News Images/Shutterstock

Tisdagen den 17 december möter Liverpool Aston Villa i ligacupens kvartsfinal. Dagen efter ska Liverpool även spela semifinal i klubblags-VM i Qatar. Nu har klubben löst krocken på ett annorlunda sätt.

På tisdagen åker Liverpool till Villa Park i Birmingham för att möta Aston Villa i ligacupen. På onsdagen kommer ett helt annat Liverpool-lag att ställas på benen i Doha, Qatar. Detta beslut har Liverpool FC nu tagit, eftersom det inte gått att byta datum på ligacupens kvartsfinal.

Liverpool, som just nu leder Premier League med fem poäng före Manchester City, har ett hektiskt program framför sig. Precis som de andra topplagen i storligorna. Men eftersom laget också deltar i klubblags-VM som Champions League-mästare blir deras program än mer komprimerat. Liverpool är seedat och går direkt in i semifinal den 17 december. 

Final och match om tredje pris spelas sedan 21 december. Samma dag skulle Liverpool ha mött West Ham i Premier League, men den matchen är uppskjuten.

Vilken uppställning som managern Jürgen Klopp kommer att välja i de olika matcherna, och vilken turnering han kommer att satsa mest på, återstår att se.