Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 13:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/mallos-kvall-i-superettan/

Fotboll

Mållös kväll i superettan

Gais Niklas Olsson nickar i den mållösa matchen mot Örgryte. Foto: Bildbyrån

0–0 och 0–0.

Superettanfotbollens två högintressanta matcher – toppmatchen Varberg–Jönköping och derbyt Gais–Örgryte – lyckades inte bjuda på ett enda mål.

TT Text

I tabelltoppen innebär det att Jönköping är i fortsatt ledning, precis före Varberg. Båda står på 47 poäng, två före trean Mjällby.

En av Varbergsmatchens bästa chanser hade Astrit Seljmani. Han kom fri, försökte placera bollen i ena hörnet, men Frank Pettersson läste anfallarens intention, fick ut en näve och stoppade Varberg från ett ledningsmål efter knappa 30 minuters spel.

I Göteborg stod mycket på spel för både Gais och Örgryte i derbyt. Gais är i poängnöd och riskerar att åka ur eller få kvala sig kvar. För Örgryte finns fortfarande möjligheten att blanda sig in i toppstriden under slutomgångarna.

Gais hade det mesta av det bästa före pausen. Andra halvlek var betydligt jämnare.

– I första vinner vi det mesta på planen. I andra är det lite mer ställningskrig och det känns slumpartat vilka som eventuellt ska göra mål, säger Gais assisterande tränare Kenneth Gustafsson till C More.

– Gais gör en bättre första. Vi måste vilja mer än vi gjorde. I andra är det bättre ordning och med lite tur hade vi fått in en boll i slutet, säger tränaren Thomas Askebrand.