Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 23:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/mallost-nar-falkenberg-och-sirius-kryssade/

Fotboll

Mållöst när Falkenberg och Sirius kryssade

Falkenbergs Karl Söderström och Sirius Axel Björnström under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Falkenberg och Sirius. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Det blev dramatiskt när Falkenberg tog emot Sirius. Matchen slutade visserligen mållöst med delad poäng. Men just utanför arenan började ett nybyggt höghus brinna under första halvlek och publiken kunde följa den svarta brandröken mot natthimlen.

Rätta artikel

Falkenberg kallar sig laget vid havet. Och på onsdagskvällen gav de skäl för namnet då havsvinden låg på längs planens längdriktning. Det blev två olika halvlekar där laget med vinden i ryggen hade en fördel.

Falkenberg började med den "tolfte spelaren" på sin sida. De malde på och kunde rada upp hörnor och halvchanser. Närmast var kanske John Björkengren som fick på en rökare men Sirius målvakt Lukas Jonsson kunde avvärja nära stolproten. Siriusförsvaret fick mest slå ifrån sig och fick sällan kontroll på bollen under längre perioder.

– Vi är väl inte helt nöjda med halvleken. Vi låter dem bestämma för mycket, sade Sirius Niklas Busch Thor till C More i halvlek.

I andra halvlek var det Sirius som hade vinden i ryggen. De försökte öka trycket mot Falkenbergs mål. Men målchanserna uteblev och de lyckades inte skapa samma dominans som Falkenberg haft. Spelet jämnade ut sig och det blev ett ställningskrig på mittfältet. Ofta var Falkenbergs spelare först på bollen bara för att stoppas av Uppsalas kompakta försvarslinje.

Matchens farligaste målchans skapade ändå till slut Sirius när Elias Andersson med drygt tio minuter kvar slog in en boll från vänster. Mohammed Saeid hade öppet mål när han satte huvudet till men den allsvenska debutanten i Falkenbergsmålet, Johan Brattberg, fläkte sig i hela sin längd och kunde stöta undan bollen.

Men det fanns annat än fotboll denna kväll som väckte uppmärksamheten hos de 2 301 personerna i publiken. Under första halvlek började ett nybyggt höghus precis bakom arenan att brinna. Himlen fylldes av svart brandrök, men den drog aldrig in över planen.

Mötet var det första mellan Falkenberg och Sirius i allsvenskan någonsin. Ändå kan man säga att Sirius var tillbaka i Falkenberg för att få revansch. Senast lagen möttes var i kvalet till allsvenskan 2015. Matchen slutade 1–1 men Sirius fick fortsätta spela i Superettan då Falkenberg försvarade sin allsvenska plats genom flera mål på bortaplan.