Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-19 03:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/mallost-toppmote-i-goteborg/

Fotboll

Mållöst i toppmötet: ”Kändes mer som 3–3”

IFK Göteborgs Lasse Vibe reagerar efter en missad målchans. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Göteborg. Böljande spel, många chanser, men mötet mellan målfarliga IFK Göteborg och Hammarby slutade mållöst.

– Det här kunde ha gått åt båda håll, sade Bajens Muamer Tankovic.

IFK Göteborg träffade ribban, Hammarby prickade stolpen och det saknades inte möjligheter i en match som Bajentränaren Stefan Billborn karaktäriserade som både Hawaii och High chaparral.

Men två bra försvar och oförmåga framför mål gjorde att IFK Göteborg efter att ha gjort nio mål på de tre inledande hemmamatcherna på reservarenan Nya Ullevi spelat två raka 0–0-matcher på Gamla Ullevi.

Låt vara att två av allsvenskans mest formstarka lag, Malmö och Hammarby, stått för motståndet.

Tränaren Poya Asbaghi kan konstatera att hans bottentippade IFK Göteborg kan mäta sig med alla lag i serien och var aningen besviken över att det inte blev tre poäng.

– Vi spelar hemma och det spelar ingen roll vilka som kommer hit. Jag kommer alltid känna besvikelse när vi inte vinner. Jag tycker vi är minst lika bra som Malmö och Hammarby och ska det väga över till någon tycker jag det är till oss, sade Asbaghi och konstaterade att det här inte kändes som en 0–0-match.

Hans mittfältare August Erlingmark tyckte det kändes mer som 3–3.

Det var hemmalaget som skapade de farligaste chanserna i en jämn matchinledning. Initiativet böljade fram och tillbak. Hemmapubliken var beredd att notera ledning när Hammarbymålvakten Gianluca Curci motade ett tungt distansskott från Patrik Karlsson Lagemyr rakt ut till en fristående Robin Söder, som hade öppet mål, men lyckades sätta bollen i ribban. Säkert skönt för IFK -anfallaren att den assisterande domaren lyft flaggan för offside.

Nästa chans dök upp när säsongens sensation, Benjamin Nygren, kom tiondelar för sent för att nicka in Giorgi Kharashvilis snygga frispark. Och lite senare dundrade georgiern ett distansskott i ribban. Han fick ytterligare en chans, fint framspelad av Karlsson Lagemyr, men prickade bara nätet framför Bajenklacken på ståplats. 

Muamer Tankovic tyckte ändå att Hammarby kom in till pausvilan med en bra känsla.

– Och i andra borde vi ha gjort mål. De hade i och för sig sina chanser också. Det var nog rättvist att det slutade oavgjort, sade Tankovic.

Ja, Nikola Djurdjic prövade från distans, men Ioannis Anestis sträckte ut och tippade till hörna. Ännu närmare kom Vidar Örn Kjartansson, som efter ett läckert anfall på passning från inhoppande Imad Khalili träffade stolpen.

Drygt 14.000 åskådare väntade på första målet och många av dem hoppades att de skulle komma när Karlsson Lagemyr var igenom, men den här gången var Gianluca Curci och snodde bollen.

Det var många trötta ben på slutet och skärpan var inte den bästa. 

– En långhårig matta gjorde nog sitt till, sade Stefan Billborn, inte ensam om det omdömet.

Nikola Djurdjic var starkt kritisk mot underlaget efteråt och trodde inte sina ögon när gräsklipparna gjorde entré efter slutsignalen. 

Serben blev utvisad på stopptid efter han fått sin andra varning efter en tackling mot Sargon Abraham.

Mittbacken David Fällman tvingades lämna matchen redan i paus, skadad.

– Vi tror inte att det ska vara något allvarlig, men det är många osäkra nu, sade Stefan Billborn och blickade fram mot Norrköping i nästa omgång. 

Läs mer: Elyounoussis målfyrverkeri frälser AIK