Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-19 20:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/malmo-stad-tog-ut-sm-guldet-i-forskott/

Fotboll

Malmö stad tog ut SM-guldet i förskott

Bild 1 av 2 Malmö stad tar ut segern i förskott.
Foto: Lars Brundin
Bild 2 av 2 Malmö stad tar ut segern i förskott.
Foto: Lars Brundin

MFF har redan tagit hem ­SM-guldet. I alla fall om man ska tro uppgifterna på digitala informationstavlor i stan, där Malmö stad på fredagen gratulerade till guldet.

På lördagen väntar bortamatch mot Örebro SK för Malmö FF. Förutsättningarna är tuffa, och om guldet ska hamna i Skåne behöver resultaten i andra matcher gå Malmös väg.

Malmö stad verkar dock ha tagit ut segern i förskott.

Grattis till guldet” var budskapet på en digital informationstavla vid Triangeln i centrala Malmö på fredagen. Även ”Guldstaden Malmö!”, tillsammans med MFF:s och FC Rosengårds klubbmärken, syntes.

FC Rosengård säkrade guldet i Damallsvenskan redan 20 oktober i år, men för Malmö FF sker avgörandet alltså först på lördagen.

– Det är en felaktig publicering från vår sida, säger Alma Tabak, presskommunikatör på stadskontoret på Malmö stad.

– Vi har tagit bort den. Vi hoppas så klart att även herrarna ska ta SM-guld, men vi ska inte ta ut något i förskott. Vi önskar dem lycka till, men det blev ett fel i vår planering helt enkelt.