Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-14 21:21 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/malmo-vande-pa-fem-minuter/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Malmö vände på fem minuter

Foto: Bildbyrån
Malmö FF fortsätter att övertyga. På söndagen blev det en ny seger borta mot Kalmar. Malmö visade en enorm vilja när de vände 1—2 till 3—2 på fem minuter i början av andra halvlek.

Malmö nämndes som en an utmanarna till SM-guldet, men de var långt ifrån favoriter. Men när IFK Göteborg och Elfsborg, som var de stora favoriterna, har haft lite problem under inledningen av säsongen har Malmö övertygat genom att visa upp ett finurligt anfallsspel och en stabil defensiv.

Mot Kalmar var det dock lite si och så med defensiven under den första halvleken. Kalmar kunde vid flera tillfällen ta sig runt på kanterna och komma till kvalificerade målchanser. Två av dem resulterade i mål. Abiola Dauda gav Kalmar ledningen med 1—0 och när 2—1 kom genom Tobias Eriksson var det en exakt kopia på första målet. Där emellan gjorde Edward Ofere 1—1.

I andra halvlek visade Malmö varför de är med i absoluta toppen efter fem omgångar av allsvenskan. Efter två snabba mål av Wilton Figueiredo och Markus Halsti så kunde de kontrollera matchen. Malmö kunde ganska enkelt avstyra de få avslut som de lät Kalmar komma till.

Med stabilt försvarsspel och effektivt målskytte visar Malmö att de blir att räkna med i årets allsvenska.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.