Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-14 01:38 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/matchhjalten-molins-hyllar-rikard-norling/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Matchhjälten Molins hyllar Rikard Norling

Guillermo Molins blev stor hjälte när Malmö FF besegrade Elfsborg med 2–0 och tog SM-guld i fotboll.
Guillermo Molins blev stor hjälte när Malmö FF besegrade Elfsborg med 2–0 och tog SM-guld i fotboll. Foto: Jonas Lindkivst

Malmö FF är svenska mästare i fotboll, för sjuttonde gången, efter seger 2-0 borta mot Elfsborg.
Tvåmålsskytten Guillermo Molins är hemvändaren som avgjorde guldstriden.
Rikard Norling är guldmakaren som hämtade hem Molins och radarkompisen Magnus Eriksson från misslyckade proffssejourer och skapade allsvenskans vassaste anfallspar.

– Rikard (Norling) trodde på mig, det är därför jag lyckats, men det är många jag vill tacka, sade Molins till tv-kabalen C More:s utsända reporter på Borås arena.

Magnus Eriksson hyllade också Norling.

– Jag fick komma till en klubb som trodde på mig, och har haft ett fantastiskt år. Och vi spelar en fotboll som jag anser är framgångsrik för svensk fotboll, sade Eriksson.

Många menade annars att Malmö FF sålde guldet när man släppte anfallaren Tokelo Rantie till Bournemouth i slutet av augusti. Samma förståsigpåare hävdade att Guillermo Molins knappast var spelaren som kunde ersätta den reptilsnabbe sydafrikanen. Inte en yttermittfältare, som dessutom haft en minst sagt motig proffstid i Anderlecht och Real Betis, korsbandsskadad och totalt nio matcher på två år.

Men så fel alla fick.

Sedan Molins gjorde sitt första inhopp, mot Kalmar FF 18 augusti, har Malmö vunnit sju av tio matcher. Och Molins, mittfältaren som skolats om till anfallare, han har gjort sju mål.

Och inte vilka mål som helst, utan de avgörande. Som båda i 2-1-segern mot Brommapojkarna i förra omgången. Sedan viktiga, viktiga 1-0 mot Elfsborg, följt av den iskalla chippen som betydde 2-0.

Mötet med Elfsborg var hotat av orkanväder, men efter mycket diskuterande kom beslutet att matchen trots tungt regn skulle genomföras.

Det var bra fotboll som spelades. Och det var väldigt tydligt att Malmö och tränaren Rikard Norling hittat väldigt rätt i uppladdningen. Malmö visade hunger, från första minut, satte standarden.

Elfsborg försökte odla kortpassningsspel, men hade svårt att sätta upp möjligheter. Den ende som förmådde hota var Niklas Hult som fick ett övertag på Miiko Albornoz ute på vänsterkanten. Men det var inte tillräckligt för att hitta in med sistapasset.

I stället var det Molins som fick de 4.000 tillresta supportrarna att tjuta när han sköt 1-0 tio minuter före paus.

Ett klassmål där han elegant vek förbi innerbacken Sebastian Holmén och vräkte in bollen i första krysset.

Elfsborg försökte täta mellan lagdelarna och pressa högre i början av andra halvlek, men Ricardinho, Filip Helander och Pontus Jansson lämnade inga blottor.

Tjugo minuter före slutet stängde Malmö matchen. Och om 1-0 var snyggt, så var 2-0 elegant. Jiloan Hamad hittade Molins på djupet på ett tillslag. Molins avancerade och lobbade iskallt in bollen sedan han väntat ut Stuhr Ellegaard.

Efter slutsignalen bekräftade lagkaptenen Jiloan Hamad att han nu lämnar Malmö. Han ville dock inte nämna vart han flyttar.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.