Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Mathias Ranégie klar för Djurgården

Mathias Ranégie med Erik Hamrén under Sveriges landskamp mot Argentina i februari 2013.
Mathias Ranégie med Erik Hamrén under Sveriges landskamp mot Argentina i februari 2013. Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån

Mathias Ranégie är tillbaka i svensk fotboll och ska för första gången spela för ett Stockholmslag. På onsdagen presenterades han för Djurgården.

”Det här känns skitkul”, säger han till klubbens hemsida.

Ranégie kommer senast från spel i kinesiska Dalian, dit han var utlånad från Premier League-laget Watford. Även till Djurgården handlar det om en utlåning över en säsong.

Ranégie har provtränat med sin tidigare klubb Udinese i veckorna, men där erbjöds han ingen plats. Nu blir han spelklar till Djurgårdens andra match i Svenska cupen, mot Hammarby på Tele 2 arena.

– De har kört hårt i Udinese och han är förberedd. Det finns inget att vänta på utan det är omgående leverans som gäller och det vet Mathias om också. Han har alla grundkriterier för det vi söker och för att ingjuta respekt hos motståndarna, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Mathias Ranégies senaste allsvenska klubb var Malmö FF, som han lämnade för Udinese 2012. Tidigare har han spelat för Häcken och IFK Göteborg. Han har även gjort fem a-landskamper för Sverige.

– Det här känns skitkul. Det var en rätt snabb process och jag hörde om Djurgårdens intresse och det kändes helt rätt. Om jag skulle tillbaka till Sverige så ville jag till Stockholm framför allt. Jag kände att DIF skulle passa mig bra och jag gillar fotbollen som laget spelar, säger Ranégie själv.

På onsdagen gjorde Djurgården även klart med Michael Olunga, som provtränat med klubben.