Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 23:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/mattias-asper-sugen-pa-spel/

SPORT

Mattias Asper sugen på spel

Lee Baxter brukar vara den som sitter på bänken och Mattias Asper vaktar målet. Nu är det tvärtom. I de tre första matcherna i allsvenskan har Baxter fått förtroendet i mål samtidigt som Asper har fått nöta bänk.

- Jag vill så klart spela. Jag är väldigt inriktad på att spela, säger Asper till FotbollDirekt.

Det började i AIK. Lee Baxter fick förtroendet under starten av allsvenskan 1998, men sedan tog Mattias Asper över och han släppte aldrig greppet. Baxter satt på bänken och Asper blev proffs. Så flyttade Lee till Malmö FF och när fjolårets säsong startade tog han över platsen som förstemålvakt efter veteranen Jonnie Fedel som lade handskarna på hyllan.

Så köptes plötsligt Mattias Asper hem av MFF och Baxter fick stå tillbaka. Inför årets säsong gjorde tränaren Tom Prahl klart att den bäste målvakten skulle stå och att båda skulle få chansen att visa vad de går för. Lee Baxter tog chansen.

Under försäsongen var det han som var den bättre av de två och Asper hämmades dessutom av en axelskada. När allsvenskan startade var Lee Baxter så given som det går att vara i ett lag med två bra målvakter. Nu har dock Baxter stått för två tveksamma insatser och han har fått en hel del kritik. Många förväntar sig att Asper står i mål på söndag mot GIF Sundsvall.
- Jag kommenterar aldrig mina medspelares insatser, säger Asper på frågan om han anser att kritiken mot Baxter är berättigad.

Att han vill och är beredd att ta över platsen om han får chansen råder det dock ingen som helst tvekan om. Mattias Asper vill stå i mål.
- Jag kan bara köra på som vanligt på träningarna och hoppas att jag får chansen. Jag känner mig i bra form, säger han.

Hur ser du på konkurrenssituationen med Lee?
- Vi har ett bra förhållande utanför fotbollen, men båda vill stå i mål och därför kämpar vi mot varandra på träningarna.

Vad tycker du om er start på säsongen?
- Det har väl varit lite upp och ner. Inte så bra som vi hade hoppats. Vi kan ännu bättre. Vi ska börja i Sundsvall på söndag. Det blir en svår match, men förhoppningsvis kan vi vinna och starta en positiv trend.