Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-20 20:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/mexiko-gyllene-mastare-i-amerika/

Fotboll

Mexiko gyllene mästare efter vinst mot USA

Mexiko firar efter målet mot USA på söndagen. Foto: Jonathan Daniel/AFP

Mindre än ett dygn efter VM-guldet hade USA chansen till en ny fin fotbollstitel. Men herrarna lyckades inte hämta tillräckligt med inspiration av damernas triumf och förlorade finalen i Gold Cup.

TT Text

Efter 1–0 i finalen är Mexiko därmed åter mästare i de Nord- och centralamerikanska mästerskapen.

Matchen i Chicago var en tät uppgörelse med mer kamp än direkt skönspel. USA inledde offensivt och förde spelet, men Mexiko kom sakta in i matchen, utan att få till klara målchanser.

Spelplatsen till trots hade de svartklädda mexikanerna överlägset flest supportrar på läktarna, och de fick se sitt lag komma allt närmare ett ledningsmål. Det skulle dock dröja till den 73:e matchminuten innan LA Galaxys anfallare Jonathan Dos Santos fick bollen vid straffområdeslinjen och snyggt kunde placera in den via underkanten av ribban.

USA försökte få till en sista anstormning, men när de inte missade målburen med sina skott och nickar stod målvakten Guillermo Ochoa stabil mellan stolparna.

– Det var det här vi åkte hit för. Vi gjorde det och inramningen var oförglömlig. Vi är väldigt glada, säger lagkaptenen Andres Guardado i en intervju på innerplan.

Läs mer: 

Blixtar och dunder när USA gick till final

Mexiko till final – slog ut superskrällen