Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Militärhelikoptrar landade hos fotbollsklubben

00:27. Två militärhelikoptrar landade oväntat på en av fotbollsklubben Gais planer mitt under träning. Spelare och ledare fick förvånat se nationella insatsstyrkan hoppa ut och försvinna.

Under pågående träningar landade två militärhelikoptrar på en av fotbollsklubben Gais planer. Förvånade spelare och ledare tittade på medan övande poliser från nationella insatsstyrkan hoppade ut och fort rörde sig därifrån.

Helikoptrarna ingick i en övning i området runt Delsjön, i östra Göteborg, som genomförds på tisdagen.

Av någon anledning kunde den tänkta landningsplatsen inte användas och piloterna tvingades improvisera. Vid lunchtid på tisdagen landade de på Gais träningsanläggning, på en naturgräsplan som är snötäckt och avstängd i väntan på varmare väder.

På marken stod Erik Bergkvist, Gais kanslichef, och såg på. Han hade hört helikoptrarna flyga runt i området en stund och oroades nu mest över hur det skulle gå med gräset när ett 30-tal poliser med hundar och utrustning hoppade ut.

– Det ska inte beträdas, det är därför vi inte använder den planen själva just nu. Men jag hoppas att det inte blir så allvarigt.

Han berättar att poliserna snabbt rörde sig bort från fotbollsplanerna, i riktning mot de skyttebanor som finns i närheten. Helikoptrarna var snart i luften igen.

– I den ljudmiljö som uppstod var det inte riktigt läge att fråga vad det handlade om. Men efteråt har vi fått samtal både från polisen och helikopterflottiljen i Linköping och de berättade att det handlade om en övning. Det finns en bra dialog mellan Gais och försvarsmakten, säger Erik Bergkvist.