Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Minister kritiserar Zlatan för engagemang i spelbolag

I ett öppet brev skrev Spelberoendes riksförbund att de önskade att Zlatan Ibrahimovic verkade för en bra sak i stället för att ”spä på eländet genom engagemang i ett spelbolag”.
I ett öppet brev skrev Spelberoendes riksförbund att de önskade att Zlatan Ibrahimovic verkade för en bra sak i stället för att ”spä på eländet genom engagemang i ett spelbolag”. Foto: Robin Alam/ISI/REX/Shutterstock

Spelberoendes riksförbund kritiserade Zlatan Ibrahimovic för hans engagemang i ett spelbolag.

Fotbollsstjärnan svarade genom att rikta fokus mot Svenska Spel.

Det får civilminister Ardalan Shekarabi (S) att reagera.

– Jag känner en besvikelse när en så stor fotbollsspelare vägrar ta ansvar för sitt eget agerande och i stället hänvisar han till en annan aktör, säger han till Aftonbladet.

I ett öppet brev skrev Spelberoendes riksförbund att de önskade att Ibrahimovic verkade för en bra sak i stället för att ”spä på eländet genom engagemang i ett spelbolag”. Ibrahimovic svarade i ett inlägg på Twitter att brevet ”borde vara tillägnad statliga Svenska Spel”.

Shekarabi, som har ansvar för regleringen av spelmarknaden, tror att Ibrahimovic riktar udden mot Svenska Spel för att slippa ta ansvar.

– En enkel väg ut. Alla har ansvar för sina gärningar, även Zlatan Ibrahimovic – som har en unik position som förebild för barn och ungdomar.

Läs mer: Mystisk VM-tweet var marknadsföring för spelbolag

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.