Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Mohamed Bangura spelar för sin mamma efter dödsfallen i familjen

Mohamed Bangura.
Mohamed Bangura. Other: Nicklas Thegerström

Borlänge. Först dog pappan, åtta timmar efter begravningen dog hans ena syster. Det har varit ett tufft halvår för Mohamed Bangura.

– Jag försöker vara positiv och lämna det bakom mig men det är inte lätt, säger Dalkurd-spelaren efter onsdagens träning på Domnarsvallen.

Med darr på rösten berättar Mohamed Bangura om den tuffa tid han går igenom. Hans pappa gick bort hemma i Sierra Leone i april och bara åtta timmar efter begravningen dog hans syster.

– Det finns så mycket i huvudet, jag har förlorat min pappa och en syster och är orolig för mamma som förlorat de som stod henne allra närmast. Hon har det jobbigt och det får mig att må dåligt.

Han fick beskedet att pappan gått bort bara timmarna före bortamatchen mot Örgryte.

– Jag sa inget till de andra i laget men efter matchen berättade jag vad som hänt.

Bangura reste hem för att vara i Sierra Leone under en vecka i samband med begravningen.

När han förberedde resan tillbaka till Sverige fick han ett telefonsamtal som berättade att han syster dött.

– Åtta timmar efter att man lagt pappa i graven dog min syster. Jag träffade henne under begravningen, hon var sjuk och vi ville att hon skulle få vård på ett större sjukhus. Jag hann ordna så att hon skulle få bra vård på det stora sjukhuset men det blev aldrig så.

Åtta timmar efter att man lagt pappa i graven dog min syster.


Bangura stannade ytterligare en vecka med familjen, mamma, tre systrar och tre bröder, i Sierra Leone.

Mohamed är nu nummer fem i barnaskaran, bara en syster är yngre. Han stöttar familjen ekonomiskt så mycket han kan.

Fotbollen fick vänta.

– Min familj kommer alltid först. Jag är den som har det största ansvaret, jag hjälper min lillasyster så hon kan gå på college.

När säsongen är slut ska Bangura återvända hem till sin hårt drabbade familj.

– Det är det första jag gör för att fixa allt till min familj. Jag ska försöka få mamma att flytta så hon kommer närmare min syster, det skulle vara bra för henne. När jag vet att jag lyckats med det blir jag en lycklig man.

Mohamed lever ensam i Borlänge och har haft svårt att hitta någon att prata med om allt som hänt.

– Det är svårt när du mist dina allra närmaste. Men nu kan jag le igen och vara glad, det går inte att vara ledsen hela tiden, jag måste försöka lägga det bakom mig.

Mohamed Bangura på onsdagens träning i Borlänge.
Mohamed Bangura på onsdagens träning i Borlänge. Foto: Nicklas Thegerström


I helgen kan Dalkurd bli ett allsvenskt lag och Bangura hoppas få fira ett allsvenskt kontrakt med sina lagkamrater. Laget har bara blivit bättre och bättre men sin egen säsong är han inte nöjd med.

– Den har inte varit tillräckligt bra, det har varit en exceptionell säsong, det har hänt så mycket i mitt liv. Och när jag kom tillbaka från Sierra Leone skadade jag lårmuskeln.

AIK värvade Bangura från IFK Värnamo 2010. Fansen sjöng ”Bang Bangura, Bang, Bangura” då han 2011 bildade allsvenskans hetaste anfallspar tillsammans med Teteh Bangura.

Celtic lockade honom till Skottland och AIK blev 20 miljoner kronor rikare. Men succén uteblev och efter det har han varit i bland annat Elfsborg, Turkiet, AIK och Kina innan Dalkurd kom in i bilden våren 2017.

– Jag ville slippa pressen och visste att jag inte skulle få något kontrakt med AIK. Alla klubbar är olika, jag vill inte hålla på och jämföra dem. Man kan inte jämföra Dalkurd som just kommit upp med en anrik klubb som AIK.

Kontraktet med Dalkurd går ut efter den här säsongen. I vilken klubb han kommer spela sedan vet han inte i dag.

– Men jag kommer stanna i Sverige, säger Bangura.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.