Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Hamnade under jublande spelare – fotografen fortsatte plåta

Matchhjälten i onsdagens semifinal må ha varit Mario Mandzukic, men i kroaternas måljubel sken mycket av rampljuset också på fotografen Yuri Cortez, som hamnade  underst i en hög av spelare. 

AFP-fotografen Yuri Cortez är van vid att bevaka de största fotbollsmatcherna från nära håll, men inte så nära som han kom under VM-semifinalen mellan Kroatien och England. 

I andra förlängningskvarten, sekunder efter att Mario Mandzukic slagit in 2–1, fick tv-publik världen runt se hur Cortez manglades av jublande kroatiska spelare. Som ett sant proffs fortsatte Cortez att ta bilder, vilket hans fotografkollegor kunde dokumentera.

Yuri Cortez mitt i kroatiskt måljubel.
Yuri Cortez mitt i kroatiskt måljubel. Foto: Frank Augstein/AP

Efter att England tagit ledningen tidigt i matchen såg Ivan Perisic i andra halvlek till att kvittera och ta matchen till förlängning. När matchen minut för minut kom närmare ett straffavgörande slog Mario Mandzukic till och gjorde 2–1, och sprang sedan för att jubla mitt framför fotograferna på kortsidan. När lagkompisarna hann ifatt målskytten kollapsade högen av spelare rakt över Yuri Cortez – som snabbt knäppte en ovanligt närgången serie bilder. Han fick sedan en hjälpande hand att resa sig av Mandzukic.

Foto: Yuri Cortez/AFP

 

Foto: Yuri Cortez/AFP

 

Foto: Yuri Cortez/AFP

 

Foto: Yuri Cortez/AFP

 

Foto: Mladen Antonov/AFP
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.