Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-15 07:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/mourinhos-besked-om-zlatan-inte-en-chans/

Sport

Mourinhos besked om Zlatan: ”Inte en chans”

Zlatan Ibrahimovic och Jose Mourinho under tiden i Manchester United. Foto: Tim Ireland/AP

Zlatan Ibrahimovic till Tottenham?

José Mourinhos svar:

– Inte en chans.

TT Text

När José Mourinho tog över Tottenham i förra veckan var spekulationerna om att Mourinho och ”Ibra” skulle återförenas igång.

Kopplingen mellan de två finns ju sedan åren i Inter och Manchester United.

Respekten likaså.

– Ni har rätt om kopplingen, vi har mer än en koppling. Jag skulle också säga passionen och förståelsen, en fantastisk spelare och en fantastisk kille, men jag skulle säga nej. Inte en chans, sade Mourinho vid en presskonferens inför Tottenhams Champions League-möte med Olympiakos på tisdagen.

Tottenham har ju redan Harry Kane.

– Vi har den bästa anfallaren i England, en av de två-tre bästa i världen, det vore orimligt för en anfallare av Zlatans klass, visserligen uppemot 40 år gammal, men fortfarande en anfallare som kan spela i vilken klubb som helst i världen, att komma hit, sade Mourinho.

De hetaste spekulationerna kring Zlatan Ibrahimovics framtid har i stället handlat om en återkomst till Italien och Milan. I förra veckan rapporterade La Gazzetta dello Sport att Milan har erbjudit Ibrahimovic ett kontrakt säsongen ut, med option på ytterligare en säsong.

18-månaderskontraktet ska vara värt motsvarande 63,4 miljoner kronor, enligt tidningen.

Läs mer: Kane hoppas på titlar – tack vare Mourinho