Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Mutumba svarar Bosse Hansson

Bosse Hanssons uttalande om ”svartingar” i AIK har väckt stor uppmärksamhet. Nu ger fotbollsspelaren Martin Mutumba svar på tal. ”Sluta tro att du kan säga svarting eller neger eller era ord och tro att vi inte tar åt oss”, skriver Mutumba på bildtjänsten Instagram.

Teveprofilen Bosse Hansson kallade några AIK-spelare ”svartingar” under Radiosportens sändning från AIK-Gefle förra veckan.

– Det var inte meningen att det skulle gå ut i radio. Jag sade allt det här för mig själv, sade Hansson till Expressen efter matchen.

Men han bad inte om ursäkt.

AIK svarade med att stänga av Bosse Hansson från pressläktaren och Radiosporten beslutade att inte förlänga kontraktet med Mats Strandberg – den journalist som släppte in Hansson i radiohytten på Råsunda.

På tisdagen valde AIK-spelaren Martin Mutumba att besvara Bosse Hanssons kommentar på bildtjänsten Instagram. Mutumba skriver bland annat att det är spelare med olika slags bakgrund som gör AIK till den stora klubb den är.

Hansson – och flera av hans tidigare kollegor – har i efterhand sagt att uttalandet om ”svartingar” inte var menat att vara rasistiskt. Något som Martin Mutumba ifrågasätter.

”Sluta tro att du kan säga svarting eller neger eller era ord och tro att vi inte tar åt oss”, skriver Martin Mutumba på Instagram.