Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Nabil Bahoui går till Bundesliga

Bahoui under det svenska landslagets januariläger 2015.
Bahoui under det svenska landslagets januariläger 2015. Foto: Janerik Henriksson/TT

Förre AIK-spelaren Nabil Bahoui har skrivit på för Hamburg i tyska fotbollens högstaliga. 24-åringen bryter därmed kontraktet med saudiska klubben Al-Ahli.

Affären blev klar på måndagen, den sista dagen på de tyska klubbarnas övergångsperiod. Bahoui kommer att ansluta till sommaren och kontaktet gäller i två år, till juni 2018.

Bahoui har frigjorts från sitt kontrakt med Al-Ahli och kommer därför gratis till Hamburg, skriver klubben på sin hemsida.

– Nabil är en tekniskt stark spelare som från sin position på kanten är väldigt målfarlig, säger Peter Knäben, klubbens sportchef.

Klubben skriver också att 24-åringen, som gjort åtta landskamper för Sverige och deltog i januarilägret 2015, hoppas att flytten ökar hans chanser att få spela fotbolls-EM i sommar. Hamburg ligger på elfte plats i Bundesliga. I fjol klarade sig laget kvar i ligan via kvalspel.

Bahoui har stjärnstatus i AIK, där han spelade mellan två och en halv säsong mellan 2013 och 2015. Han gjorde totalt 26 allsvenska mål för klubben.