Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-29 11:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/nar-jag-kom-till-bajen-sa-jag-har-ska-jag-bli-hjalte/

Sport

Kennedy: ”När jag kom till Bajen sa jag: Här ska jag bli hjälte”

Kennedy Bakircioglu säger:

– När jag som ung kom till Bajen sade jag till mig själv att här ska jag bli hjälte, här ska jag bli kung. När jag går här ifrån ska jag ha skapat historia i den här klubben.

Nu ska han gå in på sin hemmaplan för sista gången. Kungen ska skriva sista kapitlet i berättelsen om Hammarby och Kennedy. Den är redan historisk.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 8 Tjuvstart? Det är en taggad Kennedy Bakircioglu som tränar maxstarter på Kanalplan.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 2 av 8 Kennedy skickar en videohälsning till en födelsedagsfirare. Det är många som vill ha en del av honom. Ett par ville att han skulle viga dem.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 3 av 8 På söndag 17.30 ska Kennedy Bakircioglu spela sin sista match på Tele2 arena.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 4 av 8 En frispark från sonen Leo på familjens sommarställe på Ingarö. Nu blir det mer tid att vara där. Och att engagera sig i sonens fotbollsspelande.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 5 av 8 Kennedy Bakircioglu i samtal med Hammarbytränaren Stefan Billborn. Många gånger den här säsongen har han fått besekedet att han får sitta på bänken.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 6 av 8 Båtliv i skärgården var inget han växte upp med. Nu njuter han av lugnet. ”Jag kommer ner i varv snabbt här ute”, säger han.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 7 av 8 Ikoniskt målfirande. Kennedy fångar en ölmugg i luften efter sitt frisparksmål mot IFK Göteborg.
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån
Bild 8 av 8 ”Det roligaste fiskeminnet är när jag var på väg att fiska upp en abborre och så kom en gädda och högg på den och jag fick med båda upp”, berättar Kennedy Bakircioglu.
Foto: Jonas Lindkvist