Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-21 16:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/nilla-fischers-staty-vandaliserad-igen/

Fotboll

Nilla Fischers staty vandaliserad – igen

Nilla Fischers staty har vandaliserats ännu en gång. Foto: Carolina Byrmo/TT

Statyn i Linköping, som föreställer det svenska damlandslagets stjärnback och lagkapten Nilla Fischer, har återigen vandaliserats.

I början av juli kunde statyn återbördas till platån vid Stångån i centrala Linköping. Det efter att den i juni hade brutits från fundamentet, varpå delar av den kastats i vattnet av okända gärningspersoner.

Men den restaurerade statyn har nu återigen vandaliserats, vilket Corren var först att skriva om. Tidningen skriver att statyns högra arm har slitits ur sitt läge och att flera fingrar brutits av.

– Det är en besvikelse att människor inte kan ha tillräckligt med respekt för att låta våra avbilder vara. Det är andra gången de tar sönder min staty och de har haft sönder Caroline Segers också. Det känns väldigt tråkigt. Det visar bara att det är en lång väg att vandra. Det gör mig förbannad, säger Nilla Fischer själv till Corren.

I början av veckan utsattes landslagskollegan Caroline Segers staty i Helsingborg för liknande vandalism.

– Jag tycker det är konstigt att fina hyllningar som dessa ska utsättas för detta. Hoppas att man får fast dessa människor. Frågan är om man måste göra statyn i starkare skick. Vi ska inte låta dem få sista ordet, säger Paul Lindvall, ordförande för Linköpings FC till SVT Nyheter.