Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-25 19:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/nu-ar-aik-hammarbys-enda-hopp/

Fotboll

Nu är AIK Hammarbys enda hopp

Foto: Claudio Bresciani/TT

Vinner AIK cupen får Hammarby spela i Europa. Om inte släcktes Europadrömmen när Djurgården vann straffdramat.

– Det känns lite konstigt, men nu får vi alla heja på AIK, säger Muamer Tankovic.

Rätta artikel

Tre Hammarbyspelare klarade inte de fysiska testerna inför cupderbyt mot Djurgården. Sander Svendsen och Imad Khalili tvingades ge återbud, medan Mumer Tankovic placerades på bänken.

– Det är en överansträngning i det vänstra låret. Jag har inte kunnat träna de senaste två dagarna så jag kom in i morse för att se hur det skulle gå, säger Muamer Tankovic.

– Jag gjorde några tester, det kändes okej men jag var inte tillgänglig för att starta. Jag sa till Stefan (Billborn, tränare) att om han behöver mig kunde han släppa in mig de sista minuterna.

Och Tankovic kom in med tio minuter kvar. Han var också en av straffskyttarna. Han satte sin straff säkert, men då ledde Djurgården redan med 3-1, sedan Nikola Djurdjic missat sin straff.

Eller rättare sagt: DIF-målvakten Per Kristian Bråtveit räddat.

Efteråt var Nikola Djurdjic nedslagen, men han var inte nervös när han slog straffen.

– Jag var lite trött efter 120 minuter. Efter försäsongen är det inte naturligt att spela 120 minuter. Det är inte min första miss, men den här suger eftersom det var mot Djurgården.

Hejar du på AIK nu?

– Jag vill till Europa, men jag hejar inte på AIK. Men vår enda chans att komma ut i Europa är att de (AIK) vinner titeln, så jag hopas att vi kommer till Europa, säger Nikola Djurdjic diplomatiskt.

Läs också: Djurgården till cupsemi efter straffdrama