Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 20:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/ny-motgang-for-aik-slutspelat-for-obasi/

Fotboll

Ny motgång för AIK – slutspelat för Obasi

Chinedu Obasi har drabbats av en underkroppsskada och missar resterande matcher i allsvenskan. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

AIK:s förlust mot Hammarby i söndags var inte bara ett snedsteg i jakten på SM-guldet. Under matchen skadade sig också anfallaren Chinedu Obasi, och nu visar det sig att han blir borta resten av säsongen.

TT-DN Text

Chinedu Obasi landade illa efter en nickduell i söndagens derby mot Hammarby. Anfallaren tog sig för benet och byttes ut efter 25 minuter. Nu meddelar AIK på sin hemsida att Obasi drabbats av en ”underkroppsskada” och tvingas stå vid sidan om när den allsvenska guldstriden ska avgöras.

– Jag är ledsen över det här beskedet och att det kom i detta viktiga skeende av säsongen, men ibland är livet uppåt och ibland nedåt. Det känns mycket tråkigt gentemot klubben, mina lagkamrater och AIK-supportrarna att jag inte kan bidra mer på planen i år, säger Chinedu Obasi till AIK:s hemsida.

Chinedu Obasi skadade sig under söndagens derby. Foto: Kenta Jönson/Bildbyrån

33-åriga Obasi, som har gjort fem mål på 15 starter i allsvenskan den här säsongen, har ett utgående kontrakt med AIK. Därmed kan nigerianen ha gjort sin sista match för Solnaklubben.

– Chinedu kommer saknas både som spelare och som person i vår dagliga verksamhet. Exakt hur och var hans rehabverksamhet ska bedrivas skall vi sätta oss och diskutera inom kort, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Med sex omgångar kvar av fotbollsallsvenskan ligger AIK trea, fyra poäng bakom serieledande Djurgården. Nästa match för AIK är mot IFK Göteborg i morgon onsdag 25 september.