Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Ny nolla för Gefles Hugosson

Foto: Bildbyrån
Gefle och målvakten Mattias Hugosson vägrar att släppa in mål. Efter 0–0 borta mot Malmö har Hugosson hållit nollan i 559 minuter. ”Det är ingen tillfällighet att vi håller nollan. Vi är väldigt trygga i försvarsspelet och så utstrålar Mattias Hugosson ett sådant lugn”, säger tränaren Per Olsson

Han fortsätter:

– Och låt mig nu slippa rubriker om att Gefle ställde upp en mur. Jag tycker vi stod upp bra och vi har matchens största målchans.

Den 9 maj mot Helsingborg släppte Hugosson in Simon Therns boll – ett mål som betydde 0–3. Det målet föll i matchens 71:a minut.

Efter det har Hugosson hållit nollan i tur och ordning mot Djurgården, AIK, Mjällby, Kalmar, Elfsborg och Malmö.

Totalt har Hugosson hållit nollan i åtta allsvenska matcher hittills den här säsongen och det är bäst i allsvenskan. Helsingborgs Pär Hansson har sju.

– Alla vet vad de ska göra och alla jobbar väldigt hårt - där finns förklaringen, säger anfallaren Mikael Dahlberg.

Dahlberg såg besviken ut efter 0–0. Och med lite tur och en sämre målvakt än Malmös Dusan Meilcharek hade Dahlberg blivit matchhjälte.

I 70:e minuten dök chansen upp. Dahlberg fick bra träff med huvudet men Melicharek tänjde sig och tippade bollen i stolpen.

– Det kändes klart på nicken men sedan trodde jag målvakten skulle skjuta bort returen men han missade och bollen rullade mellan mina ben. Det kändes som om vi kunde tagit tre poäng, säger Dahlberg och suckar.

Dahlberg hade förresten en boll i nät i början av matchen men målet dömdes bort för offside.

Malmö då?

Ja, det flyter inte alls på som under förra året. Laget skapar inte lika mycket målchanser och har inte alls samma snabba och öppnande passningsspel.

– Vi får inte riktigt till det i avgörande lägen. Vissa viktiga passningar går inte rätt, säger Malmös tränare Rikard Norling.

Norling tog också på sig ansvaret för att Malmö inte kunna pressa på extra på slutet. När Amin Nazari blev skadad i slutet av matchen hade Norling redan gjort sina tre byten och Malmö fick avsluta matchen med nio utespelare.

– Det är olyckligt att vi – jag – byter ut tre spelare, säger Norling.

Men som vanligt försvarade Norling sina spelare.

– Jag förstår besvikelsen hos publiken. Vi ska vinna en sådan match och spelarna gjorde allt vad de kunde, säger Norling.

Mattias Hugossons nolla var mest i fara i början av andra halvlek när Dardan Rexhepi nickade hårt mot högra stolpen men Hugosson hann ner och tippade bollen till hörna.