Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Ny seger för Mexiko – tar greppet om Sveriges grupp

Foto: Pascal Guyot/AFT/TT

Se upp, Sverige. Blågults nästa gruppmotståndare Mexiko fortsätter att imponera. 

Efter segern mot Tyskland vann de med 2–1 mot Sydkorea. 

Med maximala sex poäng gick Mexiko upp i en övertygande ledning i gruppen inför mötet mellan Sverige och Tyskland. Efter Tysklands seger i den matchen är läget i gruppen än mer delikat, och Mexiko har ännu inte säkrat avancemang, även om de ligger bäst till.

Det mål som Sydkorea gjorde i slutskedet av matchen kan vara till Sveriges fördel om det skulle komma ner till målskillnad om vem som går vidare från gruppen.

25 minuter in i första halvlek fick Mexiko straff, när Jang Hyun-soo skulle blockera ett inlägg, föll, och bollen gick mot hans uppsträckta hand. VAR behövdes inte – det var hands. Trots lång väntan och en lång ansats satte Carlos Vela straffen säkert.

Med dryga 20 minuter kvar av andra halvlek gjorde West Hams Javier ”Chicharito” Hernández 2–0, hans femtionde landslagsmål. Det kom till på kontring, med ett anfall som känns igen från 1–0-segern mot Tyskland och som lär skrämma framtida motståndare.  Hirving Lozano plockade upp bollen, drev mot mål och utmanade, men passade istället Chicharito, som satte den. 

Sydkorea var inte helt ofarliga i andra halvlek, och Mexiko slarvade en del i slutskedet av matchen. 

Med kvarten kvar bjöd Mexiko på en målchans, när Rafael Márquez passade bakåt till målvakten Guillermo Ochoa. Son Heung-min kom ensam med målvakten, men sumpade sin chans när han försökte klacka bollen. 

Kanske var det Sydkoreas sista chans att komma ifatt som gick om intet. Och i och med förlusten minimeras deras chanser att avancera från gruppen. Efter att Sverige slog dem i första matchen står Sydkorea på noll poäng. De möter Tyskland i den sista omgången.

Slutminuterna blev trots allt dramatiska. På stopptid satte Son Heung-min reduceringen med ett rykande skott från utanför straffområdet. Ett riktigt vackert mål.

I slutet av matchen led bland andra försvararen Edson Álvarez av kramp, men alla byten var gjorda, och han fick kämpa på. Han var inte den enda i Mexiko som var trött och sliten, men laget lyckades hålla undan samtidigt som Sydkorea förde spelet för att försöka få in ett mål. 

Läs mer: Nationell chock och svenskhat sist Sverige slog Tyskland i VM

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.