Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-23 18:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/oavgjort-i-arets-forsta-el-clasico/

Fotboll

Oavgjort i årets första El Clásico

Barcelonas Malcom firar sitt mål. Foto: Josep Lago/AFP

Real Madrids Lucas Vázquez chockade Camp Nou.

Men Malcom såg till att Barcelona fick med sig oavgjort från årets första El Clásico, den första semifinalen i spanska cupen.

Rätta artikel

Barcelona har inte besegrat Real Madrid i cupspel på nästan sex och ett halvt år (3–2 i hemmamötet i supercupen i augusti 2012). Under onsdagskvällen förblev sviten intakt när årets första El Clásico slutade 1–1.

Real inledde det första semifinalmötet av två i spanska cupen, Copa del Rey, bäst. Lucas Vázquez vinklade snyggt in bollen efter en vacker nedtagning och framspelning av Karim Benzema redan i den sjätte matchminuten.

Bortalaget, som inte vunnit på Camp Nou sedan i augusti 2017, lyckades behålla ledningen fram till den 57:e minuten när Barcelona kom loss längs vänsterkanten. 21-årige brasilianen Malcom var kylig i straffområdet och kvitterade till 1–1.

Trots att båda lagen bytte in varsin offensiv storstjärna under den sista halvtimmen, Lionel Messi och Gareth Bale, blev det inga fler mål. Real Madrid har därmed en knapp fördel inför returen på Santiago Bernabéu om tre veckor.

Storklubbarna möts även i ligaspelet den 2 mars, vilket då blir lagets tredje möte på en knapp månad.