Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Olsen kan ställas mot landet han valde bort: ”Jag skiter i vilket”

Robin Olsen koncentrerad inför match.
Robin Olsen koncentrerad inför match. Other: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Amsterdam. Svenske landslagsmålvakten Robin Olsen har danska föräldrar men är uppväxt i Sverige. Han kunde valt Danmark men skaffade sig ett svenskt pass 2014 och debuterade i Blågult 2015.

FC Köpenhamn-spelaren kan nu få möta sitt andra hemland i playoff.

”Jag skiter i vilket. I ett playoff är alla lag lika svåra”.

Det var målvakten Robin Olsens krassa kommentar sedan playoffplatsen till VM säkrats i Amsterdam på tisdagskvällen.

- Trots att vi förlorade (0-2) tycker jag vi ska vara stolta över de här tio matcherna som vi gjort (i kvalet), sade han.

Men det kan ju bli Danmark igen, precis som i playoff till EM förra året, ett land där du har rötterna. Hur skulle du känna om det blev så?

- Det är lika tufft motstånd som de andra, svarade Olsen.

Lottningen till playoff görs vid Fifa-högkvarteret i Zürich den 17 oktober. Matcherna spelas sedan hemma och borta mellan den 9 och 14 november – vilket lag som spelar hemma först avgörs vid lottningen.

Lagen Sverige kan få möta är förutom Danmark Italien, Kroatien och Schweiz.

Läs mer: Så bra är Sveriges möjliga motståndare i playoff

Robin Olsen tvingades alltså släppa två bollar förbi sig i Amsterdam Arena på tisdagskvällen. Det första en straff som Arjen Robben retfullt chippade in när Olsen slängde sig till vänster.

- Jag var helt hundra på att han skulle lägga den där nere. Tog så stort avstamp som möjligt. Sen chippade han den. Svårt att ändra sig där. Men Robben är kylig där. Inte många som hade lagt en sån i det läget, sade Olsen.

Andra målet var en kanon från Robben, som Olsen var chanslös på.

Robben som efter matchen bekräftade att det var hans sista i landslaget. En karriär som inleddes 2003, som omfattar 96 landskamper, 37 mål, ett VM-silver och ett VM-brons.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.