Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 23:54 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/olsens-roma-tappade-ledning/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Olsens Roma tappade ledning

Foto: Imago sport

2–0 blev 2–2. Om det inte vore för en kvalificerad räddning från Robin Olsen på övertid skulle dock tappet blivit ännu värre för Roma mot Chievo.

Oavsett fortsätter huvudstadslaget att gå knackigt i Serie A-fotbollen.

Han fick hålla nollan en halvlek och gick till pausvila med en 2–0-ledning för sitt Roma. Det fanns dock inte mycket att göra för svenske målvakten Robin Olsen när Chievo hittade en reducering i inledningen av den andra halvleken i söndagens lunchmatch i Serie A.

Slovenen Valter Birsas curlade distansavslut i minut 52 gick rakt in i krysset och var av otagbar karaktär för Olsen i målet.

En sprucken nolla – men länge såg det ut som att Olsen och Roma åtminstone skulle få med sig tre poäng från hemmamötet med Chievo efter två raka ligamatcher utan seger.

Men inte det heller.

Efter ett ögonblicks tafatt försvarsspel tvingades Olsen rädda en misslyckad bakåtpass från egen spelare. Bollen studsade sedan vidare till Mariusz Stepinski som retfullt enkelt kunde rulla in en kvittering i 83:e minuten.

Olsen räddade dock lunchtillställningen från att bli ännu ett snäpp värre för hemmalaget. På matchens sista spark var en utsträckt Olsenhand det enda som hindrade matchen från att sluta 3–2 i Chievofavör.

Matchen slutade i stället 2–2, vilket innebär att Roma har spelat in fem poäng på sina inledande fyra Serie A-matcher.

Läs mer: Romas lagkapten förklarar kramen med Robin Olsen 

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.