Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Olustig kväll för Lustig i Champions League

Lionel Messi fortsätter att vara Barcelonas viktigaste spelare. I premiärmatchen i årets Champions League gjorde han två mål.

Det var olika öden för de två svenska mittbackarna under kvällen – den ene fick vinna sin första tävlingsmatch, den andra fick uppleva total förnedring.

Messi gjorde hattrick mot Espanyol i Barcelonaderbyt i lördags. Den goda formen för argentinaren var inte borta i kvällens stormöte mot Champions League-finalisterna från i år.

Juventus var inte heller oävna till en början på Camp Nou. Italienarna kom nära mål gång efter gång. Men det blev inget mål.

Istället var det Messi som fick in bollen. Han drämde till med ett fint vänsterskott precis innanför straffområdet, otagbart i Gianluigi Buffons bortre hörn. Det första målet Messi har gjort på den italienske landslagsmålvakten.

I andra halvlek fortsatte Messi dominera händelserna. Inom den första kvarten sköt han i stolpen, blev varnad och var med i förarbetet till 2–0 av kroaten Ivan Rakitic.

Han var dock inte nöjd. Med 20 minuter kvar dribblade han förbi flera Juventusförsvarare och satte 3–0, som också blev matchens slutresultat.

Det har varit mycket snack om Victor Nilsson Lindelöfs första tid i Manchester United. I Premier League har han inte ens funnits med i matchtrupperna, men i Champions League blev han plötsligt en startspelare mot Basel

Anledningen var att Uniteds normala mittbackspar var avstängda och in kom Nilsson Lindelöf i par med Chris Smalling.

Och den 23-årige svensken skötte sin uppgift utmärkt. Han krånglade inte till spelet, spelade enkelt och slog passningarna till rätt adress.

– Det kändes fantastiskt bra. Det var kul att få debutera, säger Lindelöf till Aftonbladet.

Manchester dominerade totalt i ösregnet på Old Trafford, trots att lagkaptenen Paul Pogba tvingades utgå redan i den 17:e minuten, skadad i höger baksida. In kom i ställer Fellaini och i den 33:e minuten hoppade den 194 centimeter långe belgaren högst och nickade in 1–0 till hemmalaget.

I den andra halvleken utökade nyförvärvet Romelu Lukaku till 2–0, även det på nick. 3–0 gjorde Bill Rashford.

I Glasgow fick Mikael Lustig, normalt högerback, ta ett steg in och spela mittback i Celtics möte med PSG. Nu fick 18-årige Anthony Ralston ta platsen till höger och ställdes därmed mot Neymar. I den 19:e minuten fick han se brasilianaren enkelt ta sig fram i straffområdet och sätta 1–0 för bortalaget.

Och efter det fortsatte raset. PSG:s andra miljardförvärv gjorde 2–0, Cavani satte 3–0 på straff och i den andra halvleken bar det sig inte bättre än att svensken gjorde fransmännens fjärde mål. Edinson Cavanis avslutade sedan målfesten med sitt andra mål.

CL-kvällens tredje svensk, Pontus Wernblom i CSKA, fick åka tillbaka till Moskva som en vinnare efter segern borta mot Benfica med 2–1.