Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 16:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/omdiskuterad-straff-i-oavgjort-norrlandsderbyt/

Fotboll

Omdiskuterad straff i oavgjort Norrlandsderby

Dino Islamovic utjämnar till 1–1. Foto: Bildbyrån

I hemmamatchen mot Östersund var Gif Sundsvall nära sin första seger sedan den 29 april.

Då fick man en tveksam straff emot sig när Blair Turgott föll i straffområdet.

Dino Islamovic kvitterade och Norrlandsderbyt slutade 1–1.

TT Text

Det har resultatmässigt varit en dyster tid i Sundsvall den här säsongen. Lagets senaste seger var hemma mot Falkenberg den 29 april och man ligger sist i allsvenskan.

Men i Norrlandsderbyt hemma mot Östersund klickade spelet.

Oliver Berg gjorde 1–0 för hemmalaget redan i den 10:e minuten. Efter målet fortsatte spelet att imponera. Berg var delaktig i mycket och hade bland annat ett riktigt bra läge att utöka men Aly Keita visade sina färdigheter som målvakt med en snabb benparad.

Klockan tickade på men i den 79:e minuten fick Sundsvall en straff emot sig till stora protester. Östersunds Blair Turgott var på gränsen till straffområdet när han föll och frågan är om Alexander Blomqvist var på honom.

Blomqvist kom visserligen glidtacklandes men drog tillbaka benet varpå Turgott ändå gick omkull.

– Det är svårt för domaren att se från det läget. Vi har fått några sådana emot oss och det är väl skönt att vi fick en med oss i dag, säger Keita till C More.

– Man ser på hans (Turgotts) ben att han söker. Domaren är så pass rutinerad att han måste se det där. Jag vet inte om han är inne eller ute men det jag reagerar på är hur han faller, säger Sundsvalls målvakt David Mitov Nilsson.

Dino Islamovic var iskall från straffpunkten och satte kvitteringen bakom Mitov Nilsson. Nyförvärvet från Norrköping fick därmed inte hålla nollan i sin första match för Sundsvall.

Norrlandsderbyt slutade 1–1. Östersund är fortsatt tia i tabellen med 21 poäng. Sundsvall är alltjämt sist med tolv poäng.