Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-26 09:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/orebro-raddade-poang-i-94e-det-hangde-i-luften/

Fotboll

Örebro räddade poäng i 94:e: ”Det hängde i luften”

Göteborgs Agon Mehmeti kvitterar till 2–2. Foto: Conny Sillén/TT

Örebro såg länge ut att falla tungt mot IFK Göteborg på hemmaplan.

Men i den 94:e minuten tryckte inhopparen Agon Mehmeti in slutresultatet 2–2.

– Jag tänkte bara ”stanna i boxen” och petade in den. Jag gillar att göra sådana skitmål. Men måste vara på rätt plats, sade ÖSK:s poängräddare till C More.

TT Text

Det var två formstarka lag som ställdes mot varandra på måndagskvällen i allsvenskan. ÖSK hade två raka vinster och hela 8–1 i målskillnad mot Falkenberg och Helsingborg. Medan Göteborg fortfarande är obesegrat efter uppehållet – senast Blåvitt förlorade var mot just ÖSK den 1 juni.

Örebro dominerade och hade de farligaste chanserna i första halvleken. ÖSK:s Filip Rogic var tidigt nära att tåa in första målet – men lyckades inte överlista målvakten Giannis Anestis. Även Örebrotalangen Jake Larsson oroade gång på gång i offensiven och hade några farliga lägen på sin kant.

På Göteborgs första riktiga målchans, som kom efter 40 minuter, placerade i stället Robin Söder in matchens första mål genom ett distinkt avslut intill stolpen efter fint förarbete av Sargon Abraham.

– Vi har inte träffar rätt i pressen. Så vi har lite att förbättra, sade Robin Söder till C More efter första halvleken.

– Sargon gör det jättebra och det var skönt för mig att göra mål, sade Söder.

Örebro fortsatte att trycka på och rada upp målchanser i andra halvleken – bland annat hade Martin Broberg ett tungt skott i ribban efter 50 minuter.

Men efter en dryg timme skarvklackade "Blåvitts" Söder påpassligt och elegant in 2–0 bakom målvakten Oscar Jansson efter en kontring. Robin Söder har därmed gjort fyra mål de fyra senaste matcherna.

ÖSK hade sedan ett gyllene läge att kvittera då laget fick straff efter en duell mellan Martin Broberg och Kristopher Da Graca. Men när Broberg själv klev fram till punkten fick han hela foten under bollen och skickade den över ribban. Då trodde alla att det var över på Behrn arena. Men sedan kom hemmalagets supervändning.

Efter 82 minuter reducerade Jake Larsson till 1–2 när han blev helt ren i den bortre delen av straffområdet. Och i den 94:e minuten tryckte sedan Agon Mehmeti in kvitteringen på mållinjen efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

– Vi kämpade på och det hängde i luften. Det var skönt att vi fick med oss en poäng, sade poängräddaren till C More.

Läs mer: Walkers mål tog Djurgården till tabelltoppen