Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 05:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/ostersund-ett-av-fyra-lag-i-tabelltoppen/

Fotboll

Östersund ett av fyra lag i tabelltoppen

Östersunds Curtis Edwards i kamp med Helsingborgs Alexander Farnerud. Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån

Två tidiga mål inom några minuter – och nykomlingen Helsingborg var ett slaget lag.

3–0-segern innebär att Östersund gör Djurgården, Malmö FF och Elfsborg sällskap på elva poäng i den allsvenska tabelltoppen.

– Jag är mycket nöjd med den här matchen, säger Östersundstränaren Ian Burchnall.

Rätta artikel

Helsingborg kom till spel utan bland andra skadade lagkaptenen och mittbacksstjärnan Andreas Granqvist. På högerbacken gjorde dessutom Carl Thulin, för bara några dagar sedan i division 1-klubben Eskilsminne, allsvensk debut.

– Det ska bli jättekul och spännande. Det är bara ut och göra sitt bästa och se hur det går, sade han till C More inför matchen.

Jättekul blev det inte, inte spännande heller och så bra gick det inte.

Isak Ssewankambo stötte in 1–0 på Hosam Aieshs högerinlägg redan efter en kvart och bara tre minuter senare nickade Dino Islamovic in 2–0 på Jamie Hopcutts vänsterinlägg. Signifikativt i båda fallen? Helsingborgs mittbackspar Markus Holgersson och Charlie Weberg spelades enkelt bort och försvarsspelet längs kanterna lämnade också en hel del i övrigt att önska.

– En bra halvlek, vi har total kontroll. Fantastisk passning jag får av Jamie, säger Dino Islamovic till C More.

Som om det inte var illa nog för Helsingborg ramades målen in av två tidiga byten och en ännu längre skadelista. Först gick Mohammed Abubakari sönder redan efter nio minuter och med en halvtimme spelad haltade Alexander Farnerud av.

I ett svep förlorade nykomlingen sitt centrala mittfält – och två av lagets mest erfarna allsvenska spelare.

– Det stör hela rytmen. Riktigt tråkigt. Det stör hela vår matchuppbyggnad, säger Holgersson, vikarierande lagkapten i Granqvists frånvaro, till C More.

Nästa skadesmäll såg ut att drabba Östersund. Målvakten Aly Keita landade rejält snett med högerfoten, signalerade för byte, bandagerades men när han kände efter var det inte så illa. Bandaget åkte av och han fortsatte.

Tesfaldet Tekie prickade ribban, men i stället för 3–0 där lyfte Helsingborg spelet i slutet och hade lägen till en reducering.

På tilläggstid skickade Jamie Hopcutt in 3–0.

– De första 45 är bland de bästa sedan jag kom hit, vi kontrollerade matchen, skapade chanser. I andra försvarade vi bra och sedan dikterade vi matchen, säger tränaren Ian Burchnall.

Läs mer:

Hallenius leder allsvenska skytteligan

IFK fortsätter att överraska och övertyga

Vadhållning på omyndiga spelare granskas

Ännu ett kryss för Kalmar FF