Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 07:05 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/ostersunds-kommun-stoppar-pengar-till-ofk/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Östersunds kommun stoppar pengar till ÖFK

Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån

Östersunds kommun stoppar – tillfälligt och kanske permanent – den sista sponsorutbetalningen till Östersunds FK. Efter att Fotbollskanalen avslöjat att en klubbanställd figurerat i ekobrottsutredningen kring ordförande Daniel Kindberg.

Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg är sedan i april på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Enligt Östersundshem, där Kindberg tidigare var vd, har bostadsbolaget lurats på minst 10,7 miljoner kronor. Fotbollsföreningen, där Kindberg tagit timeout från styrelsearbetet, har hela tiden svurit sig fri.

Fotbollskanalen kan dock berätta att en fjärde person, som i september delgavs misstanke om brott – men som nu avskrivits på grund av preskriptionstiden, är ÖFK-anställd.

Varken den anställde eller klubbens pressansvarige vill för Fotbollskanalen kommentera inblandningen i Ekobrottsmyndighetens utredning.

Men nu agerar Östersunds kommun. 

– Jag har bett kommundirektören stoppa utbetalningen av den sista delen av kommunens sponsring. Vi kommer att ta en bred politisk diskussion om vi ska stoppa den helt eller om vi kommer att fullfölja utbetalningen, säger det centerpartistiska kommunalrådet Bosse Svensson till P4 Jämtland.

Kommunens totala sponsorbelopp till ÖFK är på 900.000 kronor. Två tredjedelar är redan utbetalda. Det är den tredje delen på 300.000 som nu tillfälligt stoppas.

Kommunalrådet säger till P4 Jämtland att ett beslut om att fullfölja betalningen eller inte kommer att tas av partiernas gruppledare under de närmaste veckorna.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.