Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 13:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/ostersunds-odesvecka-inleddes-med-forlust/

Fotboll

Östersunds ödesvecka inleddes med förlust

Östersunds Simon Kroon deppar efter en missad målchans. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Höstmörkret sänker sig över konkurshotade Östersunds FK.

Efter ännu en förlust – 0–1 borta mot Falkenberg – ser situationen kritisk ut för de rödsvarta också sportsligt i den allsvenska fotbollen.

Föreningen står inför en ödesvecka då klubbens hela framtid ska avgöras.

TT Text

Östersund är en förening i fritt fall. Jämtarna har nio raka matcher utan seger. Och hotet om konkurs vilar tungt över klubben. Samtidigt fortsätter rättegången mot tidigare ordföranden Daniel Kindberg i Ångermanlands tingsrätt.

Kampen för att rädda föreningen pågår både på och utanför plan. Och skulle klubben klara av att lösa de ekonomiska problemen återstår Östersunds alltmer prekära läge, där de sjunker långsamt genom tabellen och kvalspöket kommer allt närmare. Drabbningen mot Falkenberg var en sexpoängsmatch.

När hallänningarna tog ledningen redan efter tio minuter på en klinisk nick av Kirill Pogrebnyak efter hörna lades grunden till att laget vid havet kunde säkra tre blytunga poäng i bottenstriden.

– Det är mycket kamp men inte mycket skönspel, sade Falkenbergs Karl Söderström till C More.

Östersund tog över allt mer man hade svårt att komma till riktiga avslut.

– Vi har mycket boll men får inga bra lägen. Vi behöver bättre kvalitet framåt, suckade Östersunds Simon Kroon i C More i halvlek.

Östersund har nu till nästa veckas slut på sig att få in de tio miljoner kronor som krävs för att undvika konkurs. Lyckas inte föreningen lösa den ekonomiska krisen kan lördagens match ha varit Östersunds sista i allsvenskan – för den här gången. En tapper Östersundsklack bland de 2 524 på läktaren försökte stötta krislaget genom hela matchen.

Och även om det inte finns några officiella uttalanden från klubben talas det i korridorerna om att hoppet inte är ute och att miljonerna nog ska komma in. Då återstår bara den sportsliga utmaningen att hålla klubben kvar i högsta serien.

Läs mer: Kindberg: ”Värre än kidnappning och hot”