Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-12 18:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/pochettino-tvingas-lamna-tottenham/

Sport

Pochettino tvingas lämna Tottenham

Mauricio Pochettino. Foto: Denis Murphy/TGS Photo/Shutterstock

Tottenham Hotspur tränare Mauricio Pochettino får lämna klubben. Det bekräftas på lagets hemsida. Ingen ersättare än ännu utsedd. 

Den 47-årige tränaren värvades 2014 och har bland annat varit med och tagit klubben till final i Champions League säsongen 2018/2019, där dock Liverpool blev för svåra. 

Årets ligaspel har inletts svagt, med de senaste säsongernas mått mätt. Laget ligger för tillfället på en 14-plats i Premier League och har bara vunnit fem matcher hittills. De inhemska resultaten har nu fått klubben att agera. 

– Det är inte ett beslut som styrelsen tagit lätt på, säger ordföranden Daniel Levy via klubbens hemsida.

https://twitter.com/SpursOfficial/status/1196874518951796736?s=20

Ersättare för argentinaren är ännu inte klar. Klubblöse tränaren José Mourinho samt AFC Bournemouths Eddie Howe är två potentiella kandidater som nämnts i brittiska medier. 

Nästa adress för Pochettino, skriver bland annat Daily Mail, kan bli Real Madrid som för närvarande leds av Zinedine Zidane. Mauricio Pochettino har innan Tottenham tränat spanska Espanyol och PL-klubben Southampton.