Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-27 13:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/quaison-skadad-riskerar-missa-em-kvalet/

Fotboll

Quaison skadad – riskerar missa EM-kvalet

Robin Quaison skadad med bara två veckor kvar till EM-kvalets matcher. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån

Andreas Granqvist klev ut skadad i matchen mot AIK. Nu kommer nästa mardrömsbesked, Robin Quaison går på kryckor. 

– Det känns som att varje gång det är landslagssamling blir jag skadad innan, säger anfallaren till Aftonbladet.

Rätta artikel

Robin Quaison imponerade stort under den senaste landslagssamlingen. Han blev målskytt mot både Rumänien och Norge i mars. Men det är högst oklart om han hinner bli spelklar till Sveriges kommande EM-kvalmatcher mot Malta (hemma) den 7 juni och Spanien 10 juni på Santiago Bernabéu. 

– Jag fick en smäll på foten för någon vecka sedan. Jag trodde det skulle bli bättre men på sista träningen innan derbyt mot Frankfurt fick jag riktigt ont och efter isbadet kunde jag inte röra foten, säger 25-åringen till Aftonbladet. 

Quaison som till vardags spelar i tyska Mainz 05 berättar att han just nu kör efter ett program och en behandling i några dagar. Sedan får tiden utvisa hur kroppen och foten reagerar. 

Sveriges lagkapten Andreas Granqvist har också haft skadebekymmer och har under den allsvenska våren spelat med känningar i ljumsken en längre tid. Tillslut tvingades han till vila i tre matcher och han var tillbaka i onsdagens match mot AIK. Men i den 65:e minuten tvingades han utgå, denna gång med magproblem. 

– Ljumsken känns bra men jag fick en vridning i magen och får en sträckning i magmuskeln och det kändes inte bra i andra halvlek, sa han till C More efter matchen.

Läs mer:

Granqvist skadad – kan missa Sveriges EM-kval