Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Ranégie missar Stockholmsderbyt

Mathias Ranégie med sina nya lagkamrater när Djurgårdens fotbollslag såg Djurgårdens hockeylag spela mot Linköping för två veckor sedan.
Mathias Ranégie med sina nya lagkamrater när Djurgårdens fotbollslag såg Djurgårdens hockeylag spela mot Linköping för två veckor sedan. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Djurgården ser ut att få klara sig utan nyförvärven Mathias Ranégie och Marcus Hansson i det viktiga cupderbyt mot Hammarby på söndag.

Landslagsmeriterade Ranégie blev klar för Djurgården för två veckor sedan och meddelades då bli spelklar lagom till derbyt. Men hans knäskada sätter stopp.

– Han är inte aktuell i helgen, säger Djurgårdens naprapat Christian Andersson till Svenska Fans.

Mittbacken Marcus Hansson drabbades av en hjärnskakning i söndagens match mot Syrianska och ska vila i minst i en vecka.

– Det är ytterst osäkert om han kan spela mot Hammarby, säger Djurgården tränare Pelle Olsson till DN.

Även Kevin Walker kommer att saknas mot Hammarby. Han fick rött kort mot Syrianska och är avstäng i nästa match. Pelle Olsson är dock inte ororad över manfallet.

– Det hör till spelet. Ranégie har fortfarande inte debuterat i klubben så han har inte hunnit sätta någon prägel. Marcus Hansson har gjort en väldigt bra start i klubben, men vi har tre väldigt bra mittbackar.

Derbyt förväntades bli en avgörande match för Djurgården och Hammarby, men efter Djurgårdens förlust mot Syrianska kan det bli en målskillnadsaffär om förstaplatsen i gruppen.

Hammarby leder gruppen, efter måndagskvällens seger mot Ljungskile, med fyra poäng, lika många som tvåan Syrianska. Djurgården är trea med tre poäng.

Ljungskile, som ställs mot Syrianska i sista omgången, är sist med noll poäng.